|

Izložba ''Mjedenica - škola kao i svaka druga'' u ASA art galeriji

Izložba ''Mjedenica - škola kao i svaka druga'' u ASA art galeriji
0
S
Sarajevo-x.com
11.11.2011. u 14:48
0
komentara
0

dijeljenja
Izložba ''Mjedenica - škola kao i svaka druga'' u ASA art galeriji
''Mjedenica - škola kao i svaka druga'' naziv je izložbe koja je otvorena u četvrtak naveče u sarajevskoj ASA art galeriji.
Skoro 200 radova učenika Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj Mjedenica krasi galeriju, a neki od njih su nastali u nedavno obnovljenoj keramičkoj radionici, čije opremanje je omogućila ASA grupacija.

''Ova djeca izvlače iz svog iskustva i svijeta koji prepoznaju određene forme, tim formama daju sopstveno viđenje, interpretiraju ih po sopstvenoj volji i stvaraju kompozicije'', istakao je Vojislav Vujanović, akademski likovni kritičar koji je dao osvrt na cjelokupnu izložbu, što je dodatno doprinijelo značaju izložbe, a samim autorima dalo dodatni podsticaj u radu.

Upravo je donacija za uređenje i proširenje keramičke radionice zbližila ASA grupaciju i Zavod Mjedenica te na kraju omogućila izložbu u umjetničkoj galeriji Grupacije.

''Kroz svoje radove učenici ne pokazuju samo svoju kreativnost već i potvrđuju da se upornost isplati, da ljudskost nema cijenu i da je svaki život vrijedan. Drago nam je da smo dio ovog projekta'', ističe Vedran Peršić, rukovodilac korporativnih komunikacija ASA grupacije.

Izložba će biti otvorena do 1. decembra 2011. godine.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.