Kultura
0

Izložba ''Mjedenica - škola kao i svaka druga'' u ASA art galeriji

Sarajevo-x.com
''Mjedenica - škola kao i svaka druga'' naziv je izložbe koja je otvorena u četvrtak naveče u sarajevskoj ASA art galeriji.

Skoro 200 radova učenika Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj Mjedenica krasi galeriju, a neki od njih su nastali u nedavno obnovljenoj keramičkoj radionici, čije opremanje je omogućila ASA grupacija.

''Ova djeca izvlače iz svog iskustva i svijeta koji prepoznaju određene forme, tim formama daju sopstveno viđenje, interpretiraju ih po sopstvenoj volji i stvaraju kompozicije'', istakao je Vojislav Vujanović, akademski likovni kritičar koji je dao osvrt na cjelokupnu izložbu, što je dodatno doprinijelo značaju izložbe, a samim autorima dalo dodatni podsticaj u radu.

Upravo je donacija za uređenje i proširenje keramičke radionice zbližila ASA grupaciju i Zavod Mjedenica te na kraju omogućila izložbu u umjetničkoj galeriji Grupacije.

''Kroz svoje radove učenici ne pokazuju samo svoju kreativnost već i potvrđuju da se upornost isplati, da ljudskost nema cijenu i da je svaki život vrijedan. Drago nam je da smo dio ovog projekta'', ističe Vedran Peršić, rukovodilac korporativnih komunikacija ASA grupacije.

Izložba će biti otvorena do 1. decembra 2011. godine.