lifestyle
27

Otac napravio dirljive fotografije sina s Downovim sindromom: Njegova snaga nema granica

Klix.ba
(Foto: Instagram)
Svake godine blizu 6.000 beba se rodi s Downovim sindromom u SAD-u. Jedna od njih je bio i 18-mjesečni Wil. Njegov otac Alan Lawrence je želio pokazati da je uprkos ovom sindromu koji usporava njegov razvoj, Wilov duh snažan te je napravio niz dirljivih fotografija koje to pokazuju.

Alan je scenograf i uradio je ovaj motivirajući projekt kako bi podigao svijest o ovom sindromu i prikupio novac za njegovo istraživanje. Ideju je dobio nakon što je vidio Wila kako neobično puže.

"Izgledao je kao da se sprema poletjeti. Šalili smo se kako će jednog dana zaista to i uraditi", kazao je Lawrence.

Kada su fotografije postale viralne, shvatio je moć slanja poruke novim roditeljima koji imaju djecu s Downovim sindromom, te da im može pomoći.

"Želim da ti roditelji imaju pozitivan pogled na ovo sve. Pokrenuo sam ovaj projekat kako bih pokazao koliko je naš sin blagoslovio ovu porodicu. Otvorio nam je vrata za nove stvari i novo iskustvo", kazao je.

Porodica Lawrence pokrenula je Kickstarter kampanju kako bi prikupili sredstva koja će biti donirana dobrotvornim udruženjima koja pružaju podršku djeci s ovim sindromom. Od 5. aprila prikupio je 12.500 dolara što je više od njegovog cilja.