lifestyle
0

Originalne ideje za umotavanje poklona

Klix.ba
Tokom cijele godine se javljaju prilike kada morate nekome nešto pokloniti. Prvo morate smisliti i pronaći pravi poklon, a onda je pitanje kako ga učiniti još efektnijim? Evo nekoliko savjeta za originalno umotavanje poklona koji će vam pomoći i za nadolazeće Valentinovo!

Bacite one stare izlizane ukrasne papire koje upotrebljavate iz godine u godinu za pakovanje poklona. Pokušajte s ovim idejama ili smislite neku vlastitu verziju. U svakom slučaju, onaj ko prima ovako zapakovan poklon će se osjećati posebnim.

Stripovi: Novine su uvijek praktično sredstvo za umotavanje. Ovaj put nađite neke dobre stripove na kvalitetnom papiru i njima umotajte kutiju.

Karte: Ako osoba koja prima poklon sanja o tome da na nagradnoj igri dobije putovanje u neki egzotičan kraj, umotajte njegov ili njen poklon u mapu Kariba. Ili uzmite kartu svijeta i nalijepite poruku: ''Zar ti nisam obećala/obećao da ću ti pokloniti cijeli svijet?''.

Kutije sa fotografijama: Uzmite neke obične kutije i onda ih obljepite fotografijama koje vaša voljena osoba obožava.

Tempere i papirne vrećice: Iskopajte kutiju sa temperama koje ste koristili u obdaništu ili školi, ili ih posudite od klinaca iz komšiluka. Ukrasite one najobicnije kesice za kupovinu. Ne morate biti Van Gogh jer će vaši smiješni crteži biti puno simpatičniji.

Kopiranje fotografija: Uzmite hrpu fotografija za koje ste sentimentalno vezani ili su slike smiješne i onda ih kopirajte ili skenirajte i isprintajte. Takav papir za umotavanje poklona će vjerojatno biti značajniji nego sam poklon!

I ne zaboravite u pakovanje ubaciti konfete, odnosno mala srca iz crvenog ili roza hamer papira!

Autor: Valentina; Posjetite moj blog na valentina.blogger.ba.