Promo
312

Oriflame kozmetika predstavlja novu kolekciju za njegu kože

Na pomen Oriflame kozmetike, vjerovatno su mnogima prve asocijacije: ruž za usne, maskara ili neki drugi make-up proizvod s kojim ste se još davno upoznali.

Međutim, budući da u Oriflameu prije svega vjeruju u snagu prirodnih sastojaka koji mogu, uz podršku nauke, pružiti najefikasnije rezultate, u svojim naučnim centrima godinama proizvode i napredne kolekcije za njegu kože Novage, prilagođene potrebama vaše kože.

Za većinu žena u 30-im godinama, a nekima i ranije, najveću zabrinutost kože predstavljaju bore. Oriflame kozmetika u svom ovomjesečnom izdanju predstavlja novu unaprijeđenu NovAge Ecollagen kolekciju protiv bora koja već po prvom nanošenju momentalno ublažava bore. Zamislite to kao blur efekat na kameri vašeg mobitela uz pomoću kojeg u par koraka jednostavno možete usavršiti fotografiju lica. Upravo tako djeluje ovaj set od pet proizvoda koji u četiri jednostavna koraka, uz pravilnu njegu dva puta dnevno, obezbjeđuje koži najbolji izgled, bez obzira na godine.

Da bismo saznali koja tehnologija stoji iza ove kolekcije, pričali smo s Oriflame stručnom saradnicom za njegu kože, Naidom Ćemo.

Opća preporuka je da Ecollagen odličan set za prve bore, no možete li nam objasniti koja je zapravo moć ovog seta i na koji način on to briše bore?

Ecollagen formulacija je snažna kombinacija sastojaka za zdravu kožu mladalačkog izgleda. Temelji se na patentiranoj tripeptidnoj tehnologiji, hijaluronskoj kiselini male molekularne težine i ekstraktima biljnih matičnih ćelija runolista koji štiti kolagen i hijaluronsku kiselinu od degradacije. Upravo, kolagen i hijaluronska kiselina (HA) su nosioci strukture i slojeva kože pa ih zovemo čuvarima mladosti. Istraživanja su pokazala da uslijed štetnih uticaja na kožu dolazi do narušavanja njenih strukturnih komponenti, što se dešava već nakon 26. godine života, a kasnije rezultira vidljivim znakovima starenja.

Naida Ćemo
Naida Ćemo

Da li se efakat momentalnog brisanja bora zapravo najviše oslanja na hijaluronsku kiselinu male molekularne mase?

Hijaluronska kiselina ima sjajne sposobnosti vezivanja velike količine vode pa djeluje kao hidratacijski booster na ćelije kože kojima daje volumen, što zaista trenutačno umanjuje bore. Hijaluronska kiselina (HA) je vrsta glikozaminoglikana, molekule koja čini sastavni dio naše kože, tačnije vezivnog tkiva dermisa. Za potpunu efikasnost HA bitna je i veličina molekule ove supstance. Određenom tehnologijom dolazimo do HA male molekularne težine jedine sposobne za potpunu penetraciju u sve slojeve kože, što izdvaja Ecollagen formulaciju sa klinički dokazanim rezultatima kao najbolji i prvi izbor kada želimo vidljivu korekciju bora.

Koji su benefiti ostalih sastojaka i uopšte ovog seta?

Među benefitima Ecollagena su definitivno i zaštitni faktor (ZF) 30 koji usporava proces starenja kože, prebiotski kompleks, vitamin E, te shea maslac kao prirodni njegujući sastojci koji pružaju nevjerovatnu blistavost.

Novage Ecollagen set protiv bora djeluje u 4 koraka kroz čišćenje kože, njegu područja oko očiju, serum kao najaktivniji i najintenzivniji korak njege, te zaštitne i regenerativne kreme (dnevna i noćna). Redovnim korištenjem Novage rutine njege kože lako ćete doći do 7 puta glađe i blistavije kože zdravog izgleda, što je klinički dokazano na korisnicama, uz dodatni efekat od trenutačno do 49% manje bora.

Više informacija o cijeloj kolekciji i načinima kupovine, kao i jedinstvenom popustu za članove možete saznati više na web stranici Oriflame kozmetike u Bosni i Hercegovini. Kupovinom Ecollagen seta protiv bora u mjesecu februaru, dobijate i Skin Pro Sonic uređaj za čišćenje lica besplatno.