|

Održane ženska i dječija utrka: Na Vilsonovom šetalištu trčalo hiljadu učesnika

Održane ženska i dječija utrka: Na Vilsonovom šetalištu trčalo hiljadu učesnika
157
E.S.H.
1.9.2019. u 14:23
9
komentara
157

dijeljenja
1/23 Foto: Vanja Ćerimagić
2/23 Foto: Vanja Ćerimagić
3/23 Foto: Vanja Ćerimagić
4/23 Foto: Vanja Ćerimagić
5/23 Foto: Vanja Ćerimagić
6/23 Foto: Vanja Ćerimagić
7/23 Foto: Vanja Ćerimagić
8/23 Foto: Vanja Ćerimagić
9/23 Foto: Vanja Ćerimagić
10/23 Foto: Vanja Ćerimagić
11/23 Foto: Vanja Ćerimagić
12/23 Foto: Vanja Ćerimagić
13/23 Foto: Vanja Ćerimagić
14/23 Foto: Vanja Ćerimagić
15/23 Foto: Vanja Ćerimagić
16/23 Foto: Vanja Ćerimagić
17/23 Foto: Vanja Ćerimagić
18/23 Foto: Vanja Ćerimagić
19/23 Foto: Vanja Ćerimagić
20/23 Foto: Vanja Ćerimagić
21/23 Foto: Vanja Ćerimagić
22/23 Foto: Vanja Ćerimagić
23/23 Foto: Vanja Ćerimagić
Na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu danas su se održale dvije kratke i društveno odgovorne utrke, "Avon Djevojke na trčanju" i "Nesquik Kids Run", u organizaciji Udruženja Marathon Sarajevo. U utrkama je učestvovalo 1.000 trkačica i zadovoljnih mališana.
U sklopu najmasovnijeg festivala trčanja u BiH, Olimpija Run Festa, u Sarajevu je danas održana 7. po redu trka za djevojke, žene i djevojčice pod nazivom „Avon djevojke na trčanju“ te kratka i zabavna trka za djecu "Nesquik Kids Run". Ovi sportski i društveno odgovorni projekti organizovani su s ciljem promocije zdravih životnih navika, ali i odlične zabave za sve prisutne. Utrke su startale u 10 i 11 sati ispred SCC centra te vodile kroz mirno Vilsonovo šetalište.

Najbrže tri djevojke su Selma Zrnić (AK Sarajevo) sa vremenom 13:49:48, Amela Trozić, (AiK ‘Burt’) koja je utrku završila za 15:24:30 i Jasmina Sinanović (AiK Burt) s vremenom 16:08:80.

Pored zasluženog pehara za pobjednicu, tri najbolje učesnice trke nagrađene su medaljama, vrijednim poklon paketima generalnog sponzora trke, kompanije Avon, poklon paketima Mikrokreditnog društva IuteCredit BH te poklon bonovima zlatare Sofić. Za 80 polaznica najmasovnije škole trčanja u BiH, Škole trčanja Klix, ova trka poslužila je i kao posebna proba za 13. Sarajevo Sberbank polumaraton koji će se održati 15. septembra u Sarajevu.

Najbrža polaznica škole trčanja Klix Amila Husić nagrađena je vrijednim Garmin trkačkim satom, dok su druga, treća i četvrta najbrža školarka nagrađene poklon bonovima zlatare Sofić te popularnog modnog brenda Metaphysika.

Kao i svake godine, trka je imala i društveno odgovorni karakter te je u sklopu višemjesečne kampanje za borbu protiv karcinoma dojke, Udruženju "Rubin" iz Hadžića uručena novčana donacija od strane organizatora, Udruženja Marathon Sarajevo. U utrci je učestvovalo i preko 20 članica Udruženja za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo "Oaza", kojima je ovom prilikom organizator poklonio besplatno učešće u utrci.

Kratka i zabavna trka za djecu, pod nazivom "Nesquik Kids Run" okupila je 500 dječaka i djevojčica različitog uzrasta. Svi marljivi mališani osvojili su zaslužene medalje prilikom prolaska kroz cilj kao i bogate poklon pakete. Osim toga, najmlađi trkači su se i dobro zabavili uz maskote i animatore iz njihovih najdražih animiranih filmova, kao i odličan zabavni i muzički program u zoni starta i cilja.

"Veoma smo zadovoljni odzivom BH trkačica, kao i najmlađih trkača koji je nadmašio naša ovogodišnja očekivanja. Posebno se zahvaljujemo partnerima projekta, ali i svim učesnicama te roditeljima mališana koji su danas uzeli učešće u trci, te svojim učešćem pokazali kako žive misiju Udruženja Marathon Sarajevo, a to je promocija zdravog načina života i zdravih navika, u pozitivnom i prijateljskom okruženju", izjavila je Nadija Hadžijamaković, projektna menadžerica Udruženja Marathon Sarajevo.

Projekat su podržali: generalni sponzori Avon Nestlé, Olimpija, Sarajevo City Centar, Mikrokreditno društvo IuteCredit BH, Hyundai, Garmin, Always, Venus, Mattell, Cinema City, Biona, Zlatara "Sofić", Metaphysika, Kids Info, Bosanski kulturni centar te medijski pokrovitelji Klix.ba, Antena Sarajevo i Radio Mix.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...