PROMO
18

Održan peti po redu godišnji festival "Dani prijateljstva" u Sarajevo Resortu

Sarajevo Resort prethodne sedmice je petu godinu zaredom organiziralo svoj godišnji festival pod sloganom "Dan prijateljstva bosanskog i arapskog naroda".

Tim povodom, direktor za odnose s javnošću sarajevskog odmarališta Abdullah Al-Sanousi izjavio je: "Ovogodišnji festival bio je domaćin velikog broja raznih aktivnosti i događaja za odrasle i djecu, te stanovnika iz odmarališta koji dolaze iz zaljevskih i arapskih zemalja, kao i goste iz reda bh. naroda, a sve s ciljem konsolidacije zaljevskih, arapskih i bh. odnosa i upoznavanja arapskih društava s bosanskim društvom, koordinacijom zajedničkih aktivnosti i takmičenja. Pored svega toga, organizovan je i bazar za bh. proizvode. Cijeli događaj smo zaključili lijepim druženjem i utakmicom između fudbalskih legendi zaljevskih zemalja i legendi države BiH, a koja je završila neriješenim rezultatom."

Al-Sanousi je objasnio da se Sarajevo Resort smatra prvim i najvećim integriranim odmaralištem u BiH, a odmaralište nudi rekreacijske, investicione, uslužne i zdravstvene usluge, te sadrži više od 20 uslužnih, zabavnih i društvenih objekata. Na nivou kompletnog odmarališta integrisan je sigurnosni sistem, izgrađena su mnogobrojna sredstva zabave, a stambene jedinice u kompleksu podijeljene su na vile i apartmane.

Jassim Al-Kandari, vlasnik i investitor u Sarajevo Resortu, dodao je: "Bosna i Hercegovina je zemlja koja obećava, čiji glavni grad je Svjetska turistička organizacija svrstala u deseti najljepših zemalja na svijetu, a rast je vrlo jasan u posljednjih 10 godina. Trenutno se smatra sigurnim područjem za ulaganje, a dokaz je i prisustvo velikog broja investitora iz cijelog svijeta. U cijelom svijetu, poput Britanije, Francuske, Kine, Njemačke i Zaljeva, potražnja za ulaganjem u BiH udvostručuje se godišnje, a ekonomska situacija raste. Citirajući izvještaj Centralne banke iz 2015. godine obim ulaganja u BiH iznosio je gotovo 5 milijardi eura u to vrijeme, sa tendencijom udvostručavanja. Izvještaj Međunarodnog monetarnog fonda ukazuje da je obim ekonomskog rasta u Sarajevu iznosio skoro 4% u 2019. godini, a to je dokaz postojanja rasta i potražnje ulaganja u BiH posljednjih godina."

Svečana atmosfera

Na rekreacijskom dijelu odmarališta, za zaljevske, arapske i bh. ekipe organizirani su posebni fudbalski turniri na kojima je učestvovao veliki broj gostiju, posjetilaca i stanovnika odmarališta.