lifestyle
278

Noćno kupanje je kao stvoreno za zimu

Klix.ba
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Noćno kupanje je posebna draž ljubitelja mora i bazena, a zimski dani nude savršenu priliku za kupanje u zatvorenom.

Poznavaoci plivanja kažu kako je noćno kupanje savršen način da se okonča radni dan, a osjećaj pospanosti i zdravog umora samo će ubrzati padanje u san.

Jedini negativni efekat noćnog kupanja jeste teže ustajanje sutra ujutru, zato se preporučuje da noćno kupane obavite posljednjeg radnog dana u sedmici.

Olimpijski bazen Otoka pruža sportski doživljaj plivanja, ali i rekreativni uživaoci u vodenim zabavama mogu naći svoje mjesto. Ukoliko ste zaljubljenik u noćno kupanje, najbolji period za dolazak je od 21 sat, a uživati možete do 23 sata svaki dan.

Također, možete doći i prije 21, ali je do tog perioda prostor za rekreativno plivanje znatno manji. Ipak, to ne sprječava posjetioce da uživaju u društvu koje oslikava dobru posjetu i popularnost noćnog kupanja.

Cijena korištenja bazena na tri sata je 7, odnosno 4 KM za penzionere, studente, učenike, invalide i porodice poginulih boraca, dok dnevna karta košta 9, odnosno 6 KM za navedene kategorije.

Termalna rivijera Ilidža noćno kupanje organizuje subotom od 22 do 2 sata poslije ponoći, a cijene su 5 za djevojke i žene, dok muškarci plaćaju cijenu od 10 konvertibilnih maraka.

Posjećenost Termanle rivijere u noćnim satima oslikava podatak da se svake sedmice iza 22 sata na bazene u zatvorenom uputi oko 150 kupača.

Noćno plivanje je nužno ukoliko se želite upustiti u novi ritam života koji podrazumijeva i rekreaciju u vodi, a rutina ne dozvoljava dnevni odlazak na bazen. Bolja kontrola težine i zatezanje mišića bez potrebe za znojenjem uz poboljšanje sna i rada srca, noćno plivanje može biti upravo ono što treba vašem tijelu.