lifestyle
5

Noćenje među dinosaurima u Prirodnjačkom muzeju

Klix.ba
Vjerovatno ne postoji odrasla osoba i dijete koje nakon gledanja filma "Noć u muzeju" nije poželjelo da provede noć među nevjerovatnim artefaktima i voštanim figurama.

U spomenutom filmu sa Benom Stillerom u ulozi čuvara muzejski eksponati ožive tokom noći i pretvore mirnu naučnu ustanovu u pozornicu nevjerovatne avanture.

Prenoćiti u muzeju - ovu neostvarenu dječiju želju od 2015. godina moguće je ostvariti u Beču i to u Prirodnjačkom muzeju (Naturhistorisches Museum) koji važi za jedan od najvećih i najznačajnijih prirodoslovnih ustanova na svijetu.

Prva noćenja za djecu od sedam do jedanaest godina su na programu 21. februara i 21. marta, a za maštovite odrasle je zakazan termin 18. aprila.

S obzirom na intenzivan program za djecu, vremena za spavanje bit će jako malo. Muzej je pripremio gledanje filma u digitalnom planetarijumu, obilazak muzeja sa ručnim lampama, spavanje u vrećama između Tiranosaurus Reksa, krvoločnog Alosaura i ogromne prakornjače Arhelona. Ujutro se servira doručak.

Odrasli imaju istu spavaonu i obilazak muzeja u mraku, ali za njih je spremno i piće dobrodošlice, prezentacija u digitalnom planetariju, gala večera s muzikom i šampanjac na krovu muzeja. Cijena po djetetu je 75 eura, za odrasle 200 eura.