Na turneji
32

Njemački biciklista Pierre Bischoff stigao u Sarajevo

Klix.ba
Njemački biciklista Pierre Bischoff u sklopu evropske Sinalco turneje upravo je stigao u Bosnu i Hercegovinu.

Bischoff je 13. maja ove godine iz njemačkog Duisburga krenuo na desetodnevnu Sinalco turneju. Kako je planirano, on danas stiže u Sarajevo, gdje će sutra obići neke od znamenitosti i napuniti baterije za dalji put.

Na svom putu do konačnog cilja u Grčkoj, Bischoff će preći biciklom više od tri hiljade kilometara. Osim BiH i Sarajeva, on je već posjetio Sinalco fabrike/punionice u Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj, te Srbiji, a očekuje ga posjeta Kosovu, te Makedoniji.

Tridesetčetverogodišnji Bischoff se biciklizmom počeo baviti 2004. godine, od kada je učestvovao u mnogim utrkama na velikim udaljenostima. Između ostalih, Bišofa krase medalje prvog mjesta u svjetskoj utrci „Race Across America“, te trećeg mjesta u jednoj od najpoznatijih utrka „Race across the Alps".

Bischoff i ove godine planira učestvovati u utrci „Trans-Siberian Extreme" dugoj preko 9.000 kilometara.

Ovu Bischoffovu avanturu sponzoriše "Sinalco International Brands“. Pozivamo Vas da njegovu avanturu pratite na Facebook stranici „Sinalco Bosna i Hercegovina“, kao i na Instragram profilu „Sinalco.BiH“, gdje su dostupne fotografije i izvještaji sa turneje. Podržite biciklizam i dobre vibracije Bišofa objavama u Vašem medijskom prostoru i dijeljenjem sadržaja sa pomenutih društvenih mreža.

Vezani članci