|

Ništa od keša za preseljenje u italijansko selo: Pogrešno smo shvaćeni

Ništa od keša za preseljenje u italijansko selo: Pogrešno smo shvaćeni
121
S
SRNA
13.5.2017. u 15:55
23
komentara
121

dijeljenja
Ništa od keša za preseljenje u italijansko selo: Pogrešno smo shvaćeni Bormida
Italijansko selo Bormida povuklo je svoju ponudu u gotovom novcu za one koji donesu odluku da se presele u taj udaljeni planinski kraj nakon ogromnog broja zainteresovanih.
Gradonačelnik Bormide Daniele Galliano obećavao je 2.000 eura svakome ko bude želio da se preseli u to selo sa 394 stanovnika.

On je također sugerisao da će iz javnih fondova odvajati subvencije za kirije koje bi mogle biti i oko 50 eura mjesečno.

Daniele Galliano Daniele Galliano


Međutim, njegova zamisao naišla je na mnogo veći odgovor zainteresovanih nego što je Galliano očekivao, zbog čega je povukao odluku.

Lokalne vlasti je u roku od nekoliko dana kontaktiralo 17.000 ljudi, što je 43 puta više od trenutnog broja stanovnika. Galliano je nakon toga na profilu na društvenoj mreži Facebook istakao da je inicijativa sa gotovinom "bila samo ideja, a ne politika".

On nije odbacio mogućnost da se jednog dana ta ideja i sprovede u djelo, ali kaže da je vijest interpretirana na pogrešan način, što je izazvalo lažna očekivanja za potencijalne mještane Bormide.
Prijavi grešku


Komentari (23)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...