Komentari (36)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Fantastican dizajn, no sto je puno, puno je...
pametni japanci. nisu ludi iskesirat milijarde na nesto sto ce se koristiti par sedmica i nikad se nece otplatiti...
To se zove odgovorna vlada.
Malo vuce na stadio tusanj
zaha i patrik schumacher u vecini novijih projekata uglavnom kopiraju ovaj svoj parametrijski design. zgrade su im uglavnom razvedene od bilo kakvog konteksta. inace zanimljivo je da su 2 japanska pritzkerom nagradnjena arhitekta toyo ito i fumihiko maki potpisali peticiju protiv gradnje ove monstruoznosti
Japanci su to. Imaju para, ali se ne rasipaju. Ne ko ovi nasi krkani. Dodo napravio zgradu vlade od 220 miliona, a narod mu rovi po kontejneru i skapava od gladi.
Ja sambbio u februaru u doboju i sarajevu i iskreno u doboju nisam vidio nikoga da prosi i rovi po kontejnerima dok u sarajevu je to masovna pojava. Znaci ti zivis u totalnoj zabludi. Jadni ste vi koji lazete sami sebe i imate visoko misljenje o samom sebi.
@Lun Kralj ponoci Pa nije ni u Pederaciji puno bolje, jeste da su malo bolje plate i penzije i nisu prodali telekom, ali kad kazem "nasi krkani" mislim i na Pederaciju i na Dodikland. Sve je to ista bagra. naveo sam samo primjer izgradnje zgrade vlade u Dodikgradu posto zivim tu.
pametni japanci rade ono sto je korisnije I jeftinije
Ode arhitektura u PM. Danas je lahko biti arhitekta, postoji odlican software, potrbusis se pokraj racunara i udri, sto komplikovanije i cudnije, to bolje. Niko ne razmislja o troskovima gradnje i o samoj izvodljivosti prilikom gradnje.
al sto jest jest, Zaha Hadid je nevjerovatan vizionar, jedan od najboljih ako ne i najbolji arhitekta svijeta.
Nomalno stedljivi japanci.
Kako se ispravno kaže ? Irak ili Iran ? ......................... Hadid was born on 31 October 1950 in Baghdad. She grew up in one of Baghdad's first Bauhaus-inspired buildings during an era in which "modernism connoted glamour and progressive thinking" in the Middle East.[1] She studied mathematics at the American University of Beirut before moving to study at the Architectural Association School of Architecture in London, where she met Rem Koolhaas, Elia Zenghelis, and Bernard Tschumi. She worked for her former professors, Koolhaas and Zenghelis, at the Office for Metropolitan Architecture, in Rotterdam, the Netherlands; she became a partner in 1977. Through her association with Koolhaas, she met Peter Rice, the engineer who gave her support and encouragement early on at a time when her work seemed difficult. In 1980, she established her own London-based practice. During the 1980s, she also taught at the Architectural Association. -------------------------- Dakle ispravno je Ajrak..
ovo divovi s Koševa prave,,,,,grohotom se smijem
Mislim da je iz Iraka, ne iz Irana....
A sta bi Japanci? Da im projektira trenutno najbolji arihtekta na svijetu, jedina zena koja je osvojila Pritzkerjevu nagradu ( poput zlatne lopte za nogometase), da je stadion lijep,funkcionalan i unikatan al da je jeftin, e pa nece moci, da ga je Zaha uradila bila bi to najljepsa gradjevina na svijetu, nesto o cemu bi se vijekovima pricalo, a ovako cete imati obicni stadioncic..m
Imaju Japanci i svojih Pritzkera... Sanaa.
Pazi ovo je kao da Sarajevo hoce da dovede Ronalda, a da im igra za 50km po utakmici, ne ide nikako. Zaha Hadid je kvalitet, definicija moderne arhitekture, i nece ona propasti sto Japanci nece njen projekat. A ovima gore bilderima, stadioni nisu samo za nogomet, postoje i drugi sportovi koji se mogu igrati ( ragbi,atletike...)