Promo
37

Nezaboravan decembar za djecu u Importanne centru: Besplatna druženja s Djeda Mrazom i još puno toga

U Importanne centru se očekuje nezaboravan decembar za djecu, uz besplatna druženja s Djeda Mrazom, maskenbal, radionice i još puno toga, saopćeno je iz Importanne centra.

"Stižu nam hladniji dani, a aktivnosti za djecu vani sve je manje. Kako bi i dalje svoje vrijeme proveli kvalitetno i družeći se s drugom djecom Importanne Centar Sarajevo pripremio je brojne događaje pod nazivom "Family Time“ za roditelje i djecu, na toplom i uzbudljivom mjestu! Pisat ćemo pisma Djeda Mrazu, izrađivati nakit, te družiti se s omiljenim junacima vaših mališana. A sve to u potpunosti besplatno u izvedbi Animatora Geppeto i KIDSInfo.ba. Vjerujemo da vaša djeca u ormarima imaju najljepše haljinice i odijela koje čekaju neku svečanu priliku da budu obučena. Spremite nakite, šnalice i leptir mašne, jer mi 30. novembra od 12:00 do 15:00 sati organizujemo "Izbor za miss i mistera". Zbavit ćemo se uz pjesme i plesne pokrete", kaže se u saopćenju.

U nedjelju, 1. decembra, bit će organiziran Family day od 12 do 15 sati uz druženje s Minnie i Mickey Mouse.

"Osim toga, iscrtajte lice, modelirajte balone, ali i igrajte olimpijske igre. Ako volite pjevati tu je i karaoke. Ukoliko ste ipak fan nešto uzbudljivijih igara, tu su trka s tri noge, povlačenje konopca, ples s balonima i tako dalje. Odaberite pravi trenutak za neku slatku fotku i dobijte neku simboličnu nagradu iz radnji u centru. Već 3. decembra od 17 do 19 sati svratite u čitaonicu Tete Pričalice. Čitat ćemo, raditi lutkarske predstave, tjelovježbe, te imitirati muzičke kipove uz pjesme tete Pričalice", navode iz Importanne centra.

Također bit će upriličeno i pripovijedanje bajke "Snjeguljica i sedam patuljaka" i to 7. decembra od 12 do 15 sati, uz ples, izgovaranje čarobnih riječi, a sve to uz facepainting.

"Ponovo 8. decembra od 12:00 do 15:00 sati spremamo događaj Family day, ali ovog puta se družimo s Patrolnim šapama , Chase i Skay i učimo novogodišnje pjesme, a 10. decembra od 17:00 do 19:00 sati čitamo s Tetom Pričalicom. Radionica „Pišemo pismo Djeda Mrazu“ bit će održana 11. decembra od 17:00 sati do 20:00 sati. Bojit ćemo Djeda Mraza i novogodišnje motive, modelirati balone, ali i iscrtavati lice. Za vas smo pripremili 14. decembra Maskenbal od 12:00 do 15:00 sati, a vaši mališani će moći postati neki od njihovih omiljenih junaka. Odmah potom, 15. decembra se ponovno s nama družite na Family day od 12:00 sati do 15:00 sati", saopćeno je.

Kreativna radionica s Jumping clay bit će održana 18. decembra od 17 do 19 sati. Dječaci i djevojčice imat će priliku da izrađuju razne figurice od gline, novogodišnje motive, a poslije radionice bit će mnogo plesa.

"S tetom Pričalicom družiti se 19. decembra od 17 do 19 sati, a na druženje Family day navratite 22. decembra od 12 do 15 sati. Novogodišnja zabava „Djeda Mraz“ bit će održana 25., 28., i 29. decembra! Smisli smo za vas šaljivi igrokaz, puno pjesme i plesa! Od vas očekujemo fotografije sa šašavim i zaboravnim Djeda Mrazom, kao i s drugim animatorima/maskotama. Biramo najsmješniju fotografiju s Djeda Mrazom! Aktivnosti Kidsinfo.ba i Animatori Geppetto pripremaju svake sedmice srijedom od 17:00 do 19:00 sati i vikendom od 12:00 do 15:00 sati. Provedite ovaj decembar ispunjen zabavom i radošću s vašom djecom u Importanne centru", navodi se u saopćenju.