Promo
84

Nekonvencionalna kompanija za namještaj KARE Design slavi prvi rođendan u Sarajevu

Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Njemački proizvođač namještaja Kare Design, koji u franšiznoj mreži ima 150 radnji u mnogim zemljama širom svijeta, slavi prvu godinu postojanja u BiH.

Rođendanska zabava održana je u Importanne centru u Sarajevu i tim povodom organizovan je VIP Party, ali i brojne pogodnosti za kupce poput poklona, nagradne igre, popusta od 30 posto na cijeli asortiman robe uz dodatni popust od 15 posto na narudžbe iz online kataloga Kare Designa. Osim toga, bila je organizovana tombola na kojoj su dodijeljene vrijedne nagrade iz Kare asortimana koje je učesnicima uručila Erna Saljević poznatija kao Divaisback.

Program je vodila popularna televizijska voditeljica Emela Burdžović, a hostese su nosile kreacije poznate bh. dizajnerice Nermine Varešanović.

Tema proslave je bila "Džungla" pa je u skladu s tim enterijer bašte u kojem je održana proslava dizajniran u tom duhu. Enterijer bašte dizajnirala je Nermina Varešanović.

Akcenat proslave prvog rođendana Kare Design prodavnice bio je na okolišu i čovjekovom povratku prirodi, a čak su i delicije koje su se nalazile u slatkom kutku bile zelene boje. Za ketering je bio zadužen glavni kuhar Ambasade Italije u BiH.

Gosti su uživali u ugodnom ambijentu, a posebnu notu dali su muzičari koji su svirali saksofon.

"Ovo je prva KARE Design radnja u Bosni i Hercegovini. S obzirom na to da smo opstali na tržištu godinu dana, znači da Sarajevo ima sluha za Kare. Ovo je sofisticirani brend koji nudi dizajnerske stvari koje ne možete pronaći nigdje drugo", rekli su nam iz Kare Designa.

Izražavajući posebnu strast prema dizajnu KARE Design još od 1981. godine kupcima širom svijeta predstavlja namještaj, rasvjetu i izbor enterijera. U njihovoj ponudi naći ćete s ljubavlju izrađene novitete namještaju, rasvjeti i asesoarima koji izazivaju "vau" efekat. Ova nekonvencionalna kompanija za namještaj striktno odbija uobičajene koncepte, radi strateški s osjećajem za tržište i osigurava nastavak uspjeha s revolucionarnim idejama za uređenje. Jürgen Reiter i Peter Schönhofen su zvijezde vodilje koje stoje iza cjelokupnog koncepta. Kompaniju su osnovali još kao studenti, a kao vlasnici i menadžeri ostaju na čelu tvrtke sve do danas – radeći sa strašću, te spremni na inovacije i osobni angažman. Kao međunarodni dobavljač i generator promjena Kare postaje sve brži, pametniji i uspješniji na tržištu.