lifestyle
0

Nećete umrijeti kao oni na TV-u

Sarajevo-x.com
Smrt u serijama i na filmovima nekada je uistinu apsolutno realno prikazana da gledatelje prođe jeza tokom tih prizora. Međutim, u mnogim slučajevima smrt na televiziji se uljepšava do te mjere da i čak poželite umrijeti na taj način iako ste svjesni da to nije moguće te da su neke smrtne scene holivudske produkcije samo prikaz nemogućeg.

1. Seks vam ne pada na um kada umirete!

Umiranje nije tako seksi kako ga prikazuje režiser serije "Uvod u anatomiju“, "Hitne službe“ i sličnih serija. Prava medicinska sestra, ona iz stvarnog života, suviše je zauzeta da bi cijeli dan posvetila samo vama slušajući vašu tegobnu životnu priče i onda vam, samo nekoliko sati prije nego umrete, ispunila posljednju želju. Osim toga, ona neće nositi usku seksi uniformu u kakvoj biste je vi voljeli vidjeti.

2. Stažista vam neće spasiti život!

Nemojte misliti da će vas u posljednjem trenutku na operacionom stolu spasiti neka briljantna ideja ili neki genijalni potez stažiste koji je tek došao u bolnicu. U stvarnim uvjetima i u stvarnim bolnicama stažistima nije dozvoljeno da izvode komplikovane operacione zahvate.

3. Donorski organ koji vam je potreban za preživljavanje neće stići u posljednjem trenutku!

U mnogim televizijskim serijama i filmovima donorski organ od kojeg zavisi vaš život stiže upravo onda kada ste izgubili i posljednju nadu kako bi predstavio savršen trenutak za nezaboravan sretni kraj. Međutim, u stvarnom životu postajete sve slabiji dok čekate na organ koji bi vam mogao spasiti život. Liste čekanja su preduge i vi jednostavno nemate dovoljno snage da nastavite dalje.

4. Možete umrijeti od neke obične bolesti!

U serijama kao što je "Dr. House“ pacijenti obolijevaju od rijetkih genetskih poremećaja, bolesti krvi ili neke druge nepoznate smrtonosne bolesti. Onda pacijente smjeste na kliniku na kojoj radi dr. House i nakon nekoliko pregleda, genijalni medicinar otkrije srž vašeg oboljenja i pronađe adekvatan lijek. No, u stvarnom životu, sasvim je očekivano da umrete od neke obične bolesti koja nije tako spektakularna kao one iz serija.

5. Možete umrijeti gledajući TV!

Ukoliko gledate sve ove serije, onda je vjerovatno da većinu svoga vremena provodite ispred TV-a, što dovodi do razvijanja lijenosti, koja dovodi do gojaznosti i nezdravog načina života. Gojaznost je poznata po tome što skraćuje životni vijek, stoga je vrlo moguće da umrete sasvim nespektakularno – gledajući TV.