lifestyle
31

Napustila posao kako bi putovala svijetom, sada zarađuje stotine hiljada dolara

Klix.ba
Mnogo ljudi dalo je otkaze na poslovima kako bi istražili svijet, a među njima je i Jill DeConti iz SAD-a. Ono što je razlikuje od drugih jeste da je svoja putovanja pretvorila u posao u kojem zarađuje šestocifrenu platu.

Jill svaki dan doživi luksuzne avanture dok zarađuje veliku svotu novca. Odluku da napusti posao koji je voljela, ali koji je nije ispunjavao, donijela je nakon što joj je majka umrla.

"Moja majka je bila samohrani roditelj i preminula je od raka. Željela sam da doživim svijet i za nju jer ona nije uspjela", rekla je atraktivna brineta.

Zarađuje od prodaje proizvoda preko interneta, a vodi marketinšku kompaniju. Radi pet sati dnevno i ima tim virtuelnih asistenata.

"Na početku sam radila 12 sati, ali sada sam naučila da radim pametnije, što je moguće ako koristite svoje vrijeme efikasno", kazala je.

Ured su joj plaže i bazeni, a alat MacBook. Svoju strast - putovanja podijelila je s javnosti putem Instagrama i bloga i ima hiljade pratioca koji prate njena glamurozna iskustva na Tajlandu, Baliju i Novom Zelandu. Rana jutra provodi radeći nakon što dan ranije provede pješačeći, otkrivajući nove plaže ili tržnice.

Jill je i mentorica ženama koje žele putovati i započeti vlastiti biznis. Promovira razne kompanije i njihove proizvode, za što je također plaćena.

"Na početku je to strašno i zaista moraš vjerovati u sebe, ali ja sam nastavila pokušavati i nikada nisam odustala. Sada putujem svijetom i živim i radim tako, potpuno neovisno od lokacije. Nikada nije bilo lakše zaraditi putem interneta kao sada, ali treba mnogo rade i odlučnosti da uspijete", rekla je Jill.

U ovome svemu nije sama. Ima podršku svog momka Patricka koji putuje i radi s njom. Istakla je kako je sasvim obična djevojka koja je odlučila slijediti svoj san. U budućnosti ima cilj da razvije svoj posao i posjeti nove lokacije na zemlji.