lifestyle
0

Najteži čovjek na svijetu

FENA
Meksikanac težak 550 kilograma i vjerojatno najteža osoba na svijetu nada se putovanju u Italiju na operaciju smanjivanja težine koja bi mu trebala spasiti život.

Manuel Uribe, sa svojih pola tone tjelesne težine, ne može ustati iz kreveta već pet godina niti se osoviti na noge pa će biti potrebno osigurati mu poseban let iz Moterreya u Mexicu do talijanske Modene gdje bi ga operirao stručni tim te mu ugradio crijevnu premosnicu.

"Ne mogu hodati. Ne mogu ustati iz kreveta", požalio se 40-godišnji Uribe koji teži koliko i mladunče slona.

Dodao je, međutim, da nastoji bar malo smanjiti tjelesnu težinu kako bi bio u što boljoj kondiciji prije operacije.

Uribe je svoj poziv u pomoć uputio preko meksičke televizije navodeći kako je do 22 godine težio do prihvatljivih 130 kilograma da bi mu se potom počelo dešavati ni sam ne zna što i kako.

To je zainteresiralo talijanskog liječnika Giancarla De Bernardinisa koji je sa svojim timom liječnika u ožujku posjetio Mexico i pregledao Uribea.

Bernardinis, čiji je najteži pacijent dosad bio jedan 300-kilaš, rekao je da će Uribeu ugraditi crijevnu premosnicu kako bi se omogućio brži prolazak hrane kroz tijelo tako da se kalorije "ne stignu primiti". Liječnik planira operirati Uribea već ovog mjeseca, a i on je na to spreman tim više što su mu i masnoće i šećer u krvi u normali unatoč velikoj težini.

Meksički liječnici još dvoje da li će pacijent tako brzo biti spreman za operaciju.