{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Najsretnije porodice su one sa troje ili više djece?

Klix.ba
3.6.2015. u 14:03
653
37
Najsretnije porodice su one sa troje ili više djece?
653
Najsretnije porodice su one sa troje ili više djece?
Foto: Ilustracija
Nove evropske statistike su pokazale kako su brojnije porodice sa više djece generalno sretnije od onih sa jednim ili dvoje djece.
Evropska statistička agencija Eurostat je objavila godišnji izvještaj o tome koje su nacije najsretnije. Ponovo se Skandinavija našla na samom vrhu liste, dok su na dnu liste zemlje jugoistočne Evrope - Grčka, Hrvatska, Mađarska, te posebno Bugarska.

Na listi na kojoj su zemlje bodovane od 0 do 10 Britanija ima 7,1 bod, Švedska, Finska i Švicarska 8 bodova, a Bugarska tek 4,8.

Ipak, jedan podatak iz izvještaja je posebno interesantan, piše britanski Telegraph. Porodice sa troje ili više djece su sretnije od onih sa jednim ili dvoje djece.

Velike porodice sa troje ili više djece vremenom su se izgubile kao dio tradicije, a baš poput svega, odrastanje uz mnogobrojnu braću i sestre ima svoje prednosti, ali i mane.

Za odgoj većeg broja djece potrebni su vrijeme, trud, ali i stabilni životni uvijeti, te novac, pa se s obzirom na težu ekonomsku situaciju u siromašnijim zemljama ljudi ne odlučuju za mnogobrojne porodice sa troje ili više djece.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: