lifestyle
35

Najluksuzniji kruzer na svijetu: Scenic Eclipse je plutajući raj koji će ploviti oko svijeta

Klix.ba
Bogati apartmani, batler za svakog gosta i vlastiti helikopter samo su neki od sadržaja najluksuznijeg kruzera Scenic Eclipse čija je izgradnja u toku. Ovo nije klasični kruzer već jahta "iz snova" za istraživanje.

Riječ o prvom na svijetu "plutajućem raju" sa šest zvjezdica luksuza i udobnosti, te armijom osoblja koja je tu da zadovolji svakog ko se na njemu nalazi.

Prvi plovidbu trebao bi obaviti u augustu 2018. godine od Istanbula do Venecije, nakon čega će ići u obilazak svijetom koji će obaviti kroz vode Kariba, Južne Amerike i Antarktika, do sjevernog Mediterana i Arktika.

Na jahtu može stati 288 gostiju, a vlasnici kažu da je ovo idealan spoj luksuza, istraživanja i sigurnosti. Gosti će moći jesti što požele jer će kuhinja biti miks svega onoga što svijet nudi, a moći će uživati u pogledu s prekrasnih vanjskih terasa. Tu su i bazeni, spa centri, jacuzziji, kino sala, brojni barovi, a svaka soba ima privatnu verandu. Od aktivnosti nude ronjenje, vožnju kajakom, te let helikopterom na destinacije gdje brod ne može prići.

Kruzer je izgrađen tako da putnici neće osjetiti ni najjače okeanske struje, te je jedan od najsigurnijih na svijetu, tvrde graditelji.