lifestyle
13

Najekstravagantnija vjenčanja na svijetu: Milion dolara samo za cvijeće

Klix.ba
Prosječno australsko vjenčanje sada košta 65.000 dolara, podaci su posljednjih istraživanja. No, to sigurno nisu prosječna vjenčanja svih ljudi s obzirom na sumu. Neki se ne libe potrošiti pravo malo bogatstvo za najvažniji dan u njihovom životu.

Ono što većina parova potroši za vjenčanje, ovim ekstravagantnim parovima nije dovoljno ni za mladoženjin smoking. Kod nekih parova, samo budžet za cvijeće iznosi jedan milion dolara. Mladenke kupuje nekoliko dizajnerskih vrsta bilja koje će se mijenjati tokom dana i torte koje su toliko velike da mladenci moraju uzeti merdevine da bi je isjekli.

Bivša organizatorica vjenčanja, a sadašnja urednica online magazina za vjenčanja "Wedded Wonderland", Wendy El Khoury, svjedočila je najekstravagantnijim vjenčanjima na svijetu.

"Od arabijske kraljevske porodice, holivudskih starleta, do azijskih tajkuna, vjenčanja su veliki posao na kojem nema štednje. Sada je normalno da mladenka ima dvije dizajnerske haljine za vjenčanje - jednu za ceremoniju i jednu za svadbu. Imali smo zahtjeve za majmunima i bebama slonova da prisustvuju svadbi, te smo imali svadbene haljine koje su bile teške 30 kilograma", rekla je.

Nigerijska mladenka izabrala je čak pet unikatnih, ručno izrađenih haljina Elie Saab.

"Poznata cvjećarka Karen Tran radila je na dizajnu vjenčanja vijetnamske kraljevske porodice koja je izdvojila milion dolara samo za cvjetne aranžmane", otkrila je Wendy.