lifestyle
9

Najčešće greške koje mladenke prave pri organizaciji vjenčanja u 2015.

Klix.ba
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Problem sa konturisanjem lica, "preslobodne" vjenčanice i fijasko sa cvijetnim aranžmanima - ovo su neke od najčešćih grešaka koje mladenke prave na svom vjenčanju, sudeći prema riječima jedne stručnjakinje za planiranje vjenčanja iz Australije.

Osnivačica kompanije Wedded Wonderland Wendy El-Khoury kaže da je, kada je riječ o vjenčanjima, vidjela već sve i za DailyMail otkriva nekoliko najvećih grešaka koje su mladenke pravile u 2015. godini.

"Prva stvar koju djevojka napravi nakon što dobije zaručnički prsten jeste da potroši malo bogatstvo na časopise za vjenčanje. I iako oni mogu biti inspirativni, definitivno nisu jedini način na koji možete isplanirati svoje vjenčanje i dobiti inspiraciju", kaže Wendy El-Khoury.

Ne potcjenjujte moć interneta, ne samo da je on nepresušan izvor inspiracije, nego je i besplatan servis za sve što vam zatreba, savjetuje ova ekspertica za vjenčanja.

U 2015. godini je vidjela kako dosta mladenki modu sa crvenog tepiha pokušava prekopirati na vjenčanje, pa su tako do oltara znale hodati polugole ili pokušavale prozirnu čipku u vjenčanicu uklopiti na neprimjeren način.

"Najbolji primjer toga su Beyonce i J. Lo na gala večeri", kaže ova savjetnica. Ipak, dodaje kako i moda za vjenčanje može biti seksi, no ukoliko ste morale depilirati čitavo tijelo kako biste je obukli, to je znak da ste pretjerale.

Pored toga, još jedan od problema jeste konturisanje lica, čiji je trend pokrenula i popularnim učinila Kim Kardashian. I iako je to odličan način da istaknete vlastitu ljepotu, takvo nešto definitivno treba prepustiti profesionalnim šminkerima.

Kad je u pitanju dekor i ukrašavanje stola, Wendy El-Khoury savjetuje kako mladenke trebaju obratiti pažnju na to da nema mnogo dekora na stolu.

"Najbolji savjet dolazi od same kraljice stila Coco Chanel. Kad ste završili stiliziranje svadbene sale, odmaknite se i uklonite jedan od elemenata - tek tada ste spremni".