Stereotipi su se promijenili
0
Muškarci rade sve više kućnih poslova
Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Muskarac treba znati skuhati i oprati zbog sebe.Kakav moras biti uhljup pa ne znati oprati majicu ili napraviti jednostavno jelo.Ja sam zensko pa znam i zamjeniti sijalicu,osigurac i dosta "muskih poslova".
Kad procitas ovaj tip clanka o "modernim" vremenima coek konta sad se to nesto promijenilo na odnosu od prije 50 godina, kako npr. mir i blagostanje u svijetu (umjesto toga non stop ratovi), bolji standard (nikad vise siromasnih), leteca auta (ista auta samo malo brza i udobnija - gorivo nikad skuplje historiji), i tako te fore koja podrazumijevaju moderno doba. Ali jeste jedna stvar tacna, VISE SE SLJAKA, VISE STRESA i NIKO NEMA VREMENA ZBOG SLJAKANJA I STRESA A NE ZBOG NEKOG TOBOZE "MODERNIZMA"!
Tuga, kakavo je vrijeme došlo, prvo smo polei mijenjati spolove, pa su muškarci počeli da rađaju djevu, pa evo i ovo. Nije žensko što je nekad bilo.
stvarno si smiješan, šta bi htio, dildo BEZ BATERIJA? jesi li kad probao? pa onda mogu da uzmem običan krastavac ili prvog kamiondžiju koji mi prođe ispred avlije dok je muž na poslu nikakvog užitka nema bez dilda na baterije i nema muškarca koji mi to može pružiti, recite kone, lesam li upravu?
ništa to nije dok ne počnu da doje bebe, ONDA ćemo moći da pričamo o tome da smo postale ravnopravne sa njima
Evo ja sam student vec 3,5 godine znam skuhat svako jno jelo i to da bude ukusno imam najjaci grah u kantonu maksuz raja dodje na moj grah. 2 godine sam odjecu prao na ruke. Ako zena bude radila isto kao i ja pomagacu joj oko nekih stvari ali ako bude cuvala djecu kuci kao sto je moja majka radila onda ocekujem da to ona obavlja. A ako mislite da zene mogu biti ravnopravne muskarcu onda to radite i u poslovima majku mu eno rudnika i skele pa udri.
Hajmo zajedno medeni i ja bi
...ares, uzbudio sam se citajuci tvoje duboke misli... zamalo da dozivim organizam...
Prolupo si jarane...potrazi ljekarsku pomoc pod hitno!!!
@zaposlena aj ne ku.rci se ziva bila...cure vani odlaze samo da se udaju muskarci idu trbuhom za kruhom....to sto radite finije danas poslove od muskaraca nije zato sto ste pame.tnije nego pametnice moje zato sto imate SI.SE i PI.CKU a glupi bosnjacki biznismen umjesto da misli na posao i zaradu on misli samo na onu stvar pa su po cijelom centru grada pozaposljavane takve malo.umne pi.cketine kao ti koje "OZBILJNO I PREDANO ODRADJUJU SVOJ POSAO" a muskarcima sa diplomama samo ostalo "evo ti auto pa se hajcaj po cijeloj bosni i prodaji mi kamenje jer ti si komercijalista moras znati prodati i kamen i da naravno naplatiti" po kisi snijegu suncu...i placaj sam svoje kazne...ili idi kopaj kanal... ti si tu popjenila...sva pamet koja ti je trebala jeste malo drmn.uti sisu.rinama da dobijes posao...a onda ako hoces na poslu da se sta tvoja PIK...opet malo ZATRESI SI.SE i dodji U DOPICNJAKU i odmah POVIŠICA... a da ne govorimo o glabanju i muzenju!
@@@zena/e...med.vjede,nisam ja panjina,a zivim u Bosni i Hercegovini gdje kanale NE kopaju "krkani bez mozga i škole" nego ljudi sa univerzitetskom diplomom - a babini sinovi tj. takvi k'o ti,ubiru po tri milje mjesecno drpajuci mu.da i si.sajuci budzet,odnosno ziveci na racun ovih prvih...dobro je neko napis'o: daleko smo mi od britanije,ne dvjesta,nego svjetlosnu godinu,a o ravnopravnosti znamo onoliko koliko vidimo u niskobudzetnim americkim dramicama i us.ranim sapunicama koje nam se tako vjesto plasiraju kao produkt demokratskog svijeta i stila zivljenja...'ajd zdra'o!!!
Naravno, odmah se navode poslovi kao sto su kopanje kanala, cijepanje drva itd.... posto svaki to muskarac kojeg vidite da seta ferhadijom inace radi. Sve to stoji, to su muski poslovi, samo nemojte neradnici uzimati zasluge za sebe a niste igle podigli. Ti koji ih rade ne vise na klix-u, zato fajront, znamo da niste vi taj profil ljudi.
Ja radim bar 60 sati semicno i to veoma odgovoran posao. Zaradjujem duplo vise od muza. Kuham sve ukljucujuci i pite i domaci hljeb. Krecim, radim oko cvijeca, mijenjam sijalice, zavrcem, odvrcem, placam racune, kosim, perem auta, radim zadacu djeci, cistim, peglam ... Muz radi slican posao, umori se srce moje pa kad dodje kuci mora ostatak dana da presjedi pred TV-om. Manite se gluposti sta je ciji posao i koliko su muskarci bolji jer teze rade. Ko vam je kriv sto ste ostali na kopanju kanala. Moja baka nije radila, pocisti kuci, skuha rucak i ceka muza s posla. Naravno da je trebala da ona skuha a ne muz. Danas zene moraju raditi da doprinesu i prihvatile su odgovornost i promjenu ali muskarcima je jos uvijek ispopd casti da operu sudje. Nije im glupo sto im zene rade po 8 sati dnevno. Zene koje su kuci i treba da rade zenske poslove pa nece valjda cekati da im muz s posla dodje i skuha ali ako cemo ravnopravno zaradjivati hajdemo ravnopravno i kucne poslove raditi
@Zena nemoj da ti ja pizdu napunim olovom
...ja radim sve sto mi moj mladic kaze...
nek sad zene malo ratuju, oca im bemje
...pun nježnik "dama" i "gospode"...pašće kruna s' glave ako se šta posla uradi...