"Kao da dvije ruke drže grudi"
0

FOTO / Žene su napokon dobile čvrst sportski grudnjak

Sarajevo-x.com
Sportašice i žene koje se rekreativno bave sportom sada će dobiti dodatnu podršku. Naime, naučnici su osmislili novi sportski grudnjak koji će čvrsto držati grudi kako se ne bi pomjerale prilikom sportskih aktivnosti.
Umjesto tradicionalnog sportskog grudnjaka, koji snažno pritišće grudi, ovaj ima "kalupe" koji su dovoljno dobri da čvrsto stegnu poprsje. Izumitelji kažu kako on djeluje kao da "dvije ruke čvrsto drže dojke".

Panache, linija donjeg rublja koja pravi grudnjake za žene s velikim dojkama, proveo je tri godine istražujući i pripremajući idealan sportski grudnjak, koji će biti u prodaji u oktobru.

Njegova cijena u Velikoj Britaniji će biti 35 funti, a bit će dostupan u veličinama od D do H. Grudnjak je testiran i na tehnološkom institutu Loughborough Sport u Leicestershireu.

Kreatorka koja je radila na njemu je rekla kako je ovo vjerovatno bio najteži grudnjak koji je kreirala u 18 godina koliko se bavi tim poslom.

"Većina ljudi misli da je dizajniranje grudnjaka samo izrezivanje dva trokuta i njihovo zašivanje. Ne shvataju koliko je tu tehničkog posla koji treba obaviti", rekla je kreatorka, te dodala da od milion sportskih grudnjaka jedan zaista valja.

Britanska bacačica koplja Goldie Sayers je promotorka ovog grudnjaka, a kaže da je sportašicama sa velikim poprsjem jako bitno da imaju dobar grudnjak.