Muškarci nemaju ništa s tim
0

Žene ne žele da su njihove prijateljice zgodnije od njih

Sarajevo-x.com
Žene čija je novogodišnja odluka da "skinu“ nekoliko kilograma trebale bi biti na oprezu, jer se može desiti da će i neke njihove prijateljice također imati isti cilj. Istraživanja pokazuju da bi vam se moglo desiti da vaša prijateljica ima više uspjeha u tome, što će vas učiniti ljubomornom i uništiti prijateljstvo.

Trećina žena priznaje da su ljubomorne na prijateljicu kada gubi kilažu i da to kriju, a svaka šesta bi željela da su njene prijateljice deblje od nje.

Više od petine anketiranih žena je izjavilo da su općenito sretnije u životu ukoliko su mršavije od svojih prijateljica. U istraživanju se kaže da čak i kada žene kažu da su sretne zbog svojih vitkih prijateljica, to ustvari i nije tako.

U nekim slučajevima zavist je toliko jaka da čak potičemo svoje prijateljice da se udebljaju i izgledaju lošije od nas. Jedna od deset ispitanica je rekla da bi čak bila u stanju uvjeriti svoju prijateljicu da izgleda fenomenalno samo da bi odustala od dijete, prenosi Daily Mail.

Čak su i djevojke u dobi od 16 ili 17 godina priznale da često na Facebook profil postavljaju fotografije na kojima njihove prijateljice izgledaju lošije od njih.

Istraživanje u kojem je učestvovalo 10.000 odraslih osoba, a koje je provela organizacija koja se bavi dijetama i mršavljenjem BioAPP, je pokazalo da većina žena, tačnije njih 93 posto ne želi imati više prijateljica ukoliko će one biti vitkije.

Zastrašujući podatak je taj da je više od 40 posto djevojaka u dobi od 16 i 17 godina na dijeti samo da u društvu ne bi bile poznate kao "ona debela prijateljica od one mršave".

Ovo je samo još jedan od dokaza da se žene ne dotjeruju radi muškaraca, već da bi izgledalale bolje od drugih žena.