Majka četvero djece
0

VIDEO / "Žena vampir" ima oštre zube, rogove i prekrivena je tetovažama

Sarajevo-x.com
Maria Jose Cristerna
Maria Jose Cristerna
Tetovaže uglavnom služe da ukrase tijelo, upravo iz tog razloga tetoviranje se ponekad naziva i umjetnošću. Za neke, poput Meksikanke Marije Jose Cristerna (35), tetoviranje je ovisnost.

Najnoviji trendovi u tetiranju prikazani su na sajmu "Tatuaje Expo 2011" u Meksiku, a 150 umjetnika je predstavilo svoje umijeće oslikavanja ljudskog tijela. Ipak, daleko najviše pažnje je izazvala Maria Jose Cristerna, o njoj se raspravljalo više nego o trendovima u tetoviranju.

Maria je poznata kao "žena vampir". Ne samo da ima tetovaže po cijelom tijelu, već ke čak ugradila i rogove, vampirske zube i razne pirsinge po tijelu, te promijenila boju očiju.

Kako god je drugi vidjeli i šta god mislili o njoj, ova majka četvero djece kaže da je sretna.

"Moje tetovaže oslikavaju ono što je unutar mene. Lično sam doživjela nasilje u porodici, tako da su se desile mnoge promjene u mom životu. Ali, najvažnije je da sam sretna", rekla je Maria novinarima, prenose meksički mediji.

Ona tvrdi da nikada nije doživjela neugodnosti zbog svog izgleda, zahvaljujući kojem je postala međunarodno poznata. Za nju raditi posao majstora za tetoviranje znači biti besmrtan, jer ostavlja svoj trag na koži drugih ljudi. Maria ne planira stati na ovome, naredno što će uraditi je da stavi implantate u stražnji dio glave, poput onih rogova na čelu.