Moda i ljepota
36

Žena koja i sa 48 izgleda savršeno: Cindy Crawford otkrila "tajnu" starenja

Klix.ba
(Foto: Emma Summerton, Violet Grey)
Sa svojih 48 godina, slavna manekenka Cindy Crawford dokazuje kako su godine ništa drugo nego običan broj.

Manekenka je u retro stilu pozirala za Violet Grey, a u svom je intervjuu govorila o približavanju velike brojke - 50. rođendana.

"Kada 35-godišnjakinja počne da brine o svojoj koži, neće izgledati nimalo drugačije. Rezultat se vidi tek kad uđe u moje godine", kazala je Cindy Crawford.

Ona je otkrila kako se u vezi prehrane konsultuje sa svojom nutricionisticom Nekom Pasquale, koja joj uvijek da neki kvalitetan savjet.

"Svako jutro si u blenderu napravim napitak u koji stavim mlijeko od badema, špinat, svježu mentu, kakao, pola zaleđene banane i malo proteinskog pudera. Jako je ukusno i ne čini da se osjećam napuhano. Osjećam se dobro kad to popijem i mogu odmah ići na posao ili vježbanje", kazala je Cindy.

Ona je pojasnila kako se ne želi svakog dana gledati u ogledalo i biti kritična prema sebi. Smatra kako se dobro drži, iako ne izgleda kao kad je imala 25, 30 ili čak 40. Ipak, kako bi zadržala samopouzdanje, i dalje nastavlja da pazi na sebe

"Mnogo mi znače moja porodica i karijera. Jako sam dobra u svom poslu i u ovom sam periodu ponosna na svoju karijeru. Iako sam ponekad prezaposlena ili pod stresom, još uvijek sam uzbuđena kad idem na posao. Tajna starenja je u tome da zapravo nema neke posebne tajne. Radite sve ono za što znate da je dobro - nemojte pušiti, dovoljno spavajte, pijte dosta vode i nađite ono što vas čini sretnim", poručila je slavna manekenka.

Zvuči jednostavno, zar ne?