Moda i ljepota
33

Želi postati "ljudski Ken": Muškarac imao više od 190 plastičnih operacija

Klix.ba
Justin Jedlica kojeg zovu "ljudski Ken" je dosad imao više od 190 plastičnih operacija i kozmetičkih korekcija samo sa jednim ciljem - da se transformiše u "živu Ken lutku".

Samoprozvani ovisnik o plastičnim operacijama još je jednom otišao pod nož, ovaj put kako bi se riješio izrazito vidljivih vena na čelu, podvrgnuvši se najopasnijoj i najriskantnijoj operaciji dosad. U toku ove procedure, postojao je veliki rizik da izgubi vid, budući da su ljekari morali ući kroz njegove kapke kako bi spalili vene. Ipak, to ga nije spriječilo da ode pod nož.

"Imao sam zahvate na skoro svakom dijelu tijela", priznaje Jedlica koji je dosad na operacije potrošio više od 220.000 dolara, no kaže kako još uvijek nije došao do željenog cilja i savršenstva kojem teži.

Justin Jedlica, 34-godišnjak koji se proslavio nakon pojavljivanja u TV showu Botched, podvrgnuo se i operaciji povećanja leđa umecima koje je sam dizajnirao kako bi što više ličio na Kena.

"Imam reputaciju najekstremnijeg ovisnika o plastičnim operacijama na svijetu i uživam u tome da pomjeram granice. Kao umjetnik sam uživao u slikanju i skulpturi, a plastična hirurgija je za mene samo produžetak moje kreativnosti", kaže Jedlica.

Među najskupljim operacijama koje je radio je pet operacija nosa, podizanje čela, implantati u ramenima, obrazima i usnama, te povećanje usana i stražnjice.

"Vrlo sam detaljna osoba i uvijek nađem nešto novo da kritikujem i popravljam. Posljednja operacija koju sam imao je uklanjanje vena s čela, koje bi iskočile svaki put kad bih se nasmijao. Zovem ih Julia Roberts vene", kaže Jedlica koji uskoro planira i nove operacije - implantate u stomaku i listovima.

"Odlučan sam u tome da budem sto posto plastičan i ništa me neće spriječiti u tome", kaže Jedlica.