{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Južnokorejke žele "zapadnjački" izgled: Plastične operacije svakodnevni trend

13.11.2014. u 11:40
5
35
Južnokorejke žele "zapadnjački" izgled: Plastične operacije svakodnevni trend
5
Sjedinjene Američke Države nisu jedina zemlja u kojoj je estetska hirurgija postala sastavni dio svakodevnice mnogih ljudi - i u Južnoj Koreji je plastična hirurgija izuzetno unosan posao i popularan trend.
Hiljade klijentica, mahom žena iz Kine, svakodnevno putuju u Južnu Koreju kako bi se podvrgnule ekstremnom makeoveru kroz estetske zahvate na licu i tijelu.

"Ovim operacijama ne mijenjaju samo određene detalje na sebi, već izgled svog lica u potpunosti, što ih u konačnici čini gotovo neprepoznatljivima", za Cosmopolitan govori glasnogovornik novinske i fotoagencije CEN.

Promjene na njihovom licu su često toliko drastične da ove žene imaju problema pri povratku kući, budući da više uopšte ne liče na osobe sa fotografija u pasošima. Kao rezultat toga, bolnice u kojima rade operacije su uvele dijeljenje certifikata o plastičnim operacijama, kojim potvrđuju da se radi o tim osobama.

Sudeći prema podacima Međunarodnog društva estetskih hirurga, jedna od 77 osoba u Južnoj Koreji ide pod nož u cilju poboljšanja svog izgleda. Najpopularniji zahvat je onaj koji ženama omogućava da izgledaju više "zapadnjački", što uključuje uklanjanje viška kože sa očnih kapaka kako bi se vizuelno povećale oči, kao i tretman posvjetljivanja kože. Također, mnoge klijentice na pregled donesu fotografije holivudskih zvijezda sa zahtjevima da žele baš takav nos ili oči.

I iako se fotografije prije i poslije umnogome razlikuju po količini šminke i Photoshopa, razlika je ipak i više nego očigledna.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: