SulpSure
37

Zbogom "jastučići": Novi kozmetički tretman ženama nameće još jedan trend ljepote

Klix.ba
Dok modni brendovi svoje modele kategoriziraju kao savršene žene, "obična" žena je pod sve većim pritiskom da mora izgledati bolje. Jedan od sastavnih dijelova tijela većine tih običnih žena je "jastučić" koji se nalazi između tregera brushaltera i pazuha, a koji je odjednom označen kao višak.

Za nešto što vjerovatno nikada niste smatrali smetnjom, klinike širom svijeta nude kozmetički postupak koji bi trebao ukloniti sporni dio kože. Oni koji stoje iz SulpSurea idu toliko daleko da ga nazivaju revolucionarnim tretmanom.

SulpSure koristi lasersku svjetlost koja zagrijava temeljne stanice masnoća koje se zatim propuštaju u limfne stanice. Čestice masnoća se nakon toga prerađuju u jetri i izbacuju iz tijela kao otpad.

"Kao žene, neprestano se trudimo izgledati bolje. Gubitak težine i rješavanje tog neugodnog malog jastučića masti koji ne želi nestati uprkos satima provedenim u teretani će pomoći da izgledate savršeno i da vam svaki komad odjeće pristaje", kazala je doktorica Galyna Selezneva koja radi u jednoj klinici u Londonu.

Selezneva tvrdi da je interesovanje za ovaj tretman sve veće te da je sve više pacijenata koji joj dolaze sa zahtjevima da im istim tretmanom "sredi" laktove, koljena, gležnjeve i pazuhe.