Moda i ljepota
68

Zadivljujuće fotografije heroja koji su svoje udove izgubili u ratovima

Klix.ba
Fotograf Michale Stokes napravio je knjigu sa serijom fotografija na kojima su prikazani veterani koji su izgubili neki od udova tokom rata. Veterani poziraju u seksi pozama, a na nekima nemaju niti jedan komad odjeće.

Projekat je započeo prije tri godine, a novac je prikupljao putem Kickstartera. Postao je izuzetno popularan, a fotograf je zaradio i više od očekivanog te će novac donirati organizaciji koja pomaže ranjenim borcima Semper Fi Fund.

Na fotografijama se nalazi i marinac Alex Minsky koji je izgubio dio noge kada je njegov kamion naletio na bombu u Afganistanu. Pretrpio je i povredu mozga i vilice, a kada se vratio kući patio je od depresije i odao se alkoholu. No, uspio se izvući iz tamne strane i okrenuo se sportu. Počeo je redovno ići u teretanu i na ovim fotografijama je pokazao svoje savršeno izvajano tijelo.

"Fotografisao sam ga kao da nije amputirac jer je bio jak. Imao sam pažljiv pristup. Prvo sam proveo dosta vremena sa svakim od njih, a onda sam ih fotografisao", kazao je Michael.

Ljudi su odlično reagovali na ove fotografije i kazali kako njegovi modeli odišu samopouzdanjem.

"Zbog ovoga se ponovo osjećam kao čovjek", rekao je jedan od amputiraca.

Knjiga se zove Book Strenght i prodaje se putem Amazona, a bit će dostupan i kalendar s njihovim fotografijama.