Vrhunski kvalitet i dizajn
0

Za savremene dame zimska kolekcija iz "Little Indije"

Sponzorirani članak
Ove zime ekskluzivni istočnjački visokokvalitetni brend "Little India" prvi put uvodi zimsku kolekciju sastavljenu od: ogrtača, dugačnih i kratkih kaputa izrađenih od 100 posto moher vune savremenog i vrhunskog dizajna.

Za potrebe kataloga zimske kolekcije u studiju profesionalnog fotografa Jasmina Fazlagića organizirano je foto-snimanje modnih kataloga zimske kolekcije brenda "Little India"“.

"Little India" ništa ne prepušta slučaju, te su za potrebe snimanja angažirani vrhunski umjetnici iz svijeta bh. mode. O izgledu, make up-u i frizurama brinuli su se Ado Karišik i Gaša Miladinović. Cijelokupnu kolekciju je nosila mlada i profesionalna manekenka Maja Jurić.

"Saradnja je bila odlična. 'Little India' je prepustila mom timu da se pobrine o izgledu kataloga. Ovaj put će 'Litle India' da bude prikazana u drugačijem svijetlu u odnosu na dosadašnje kataloge. Išli smo na priču moderne savremene gradske djevojke u retro stilu. U svakom slučaju sasvim drugačije od onoga sto smo mogli vidjeti do sada kada je u pitanju 'Litle India'“, kazao je fotograf Jasmin Fazlagić.

"Cijelo iskustvo saradnje i snimanja kataloga za 'Little Indiu' bilo je odlično. Svako je obavio svoj dio posla vrlo profesionalno, a i atmosfera na samom snimanju je uvijek zabavna. Sama kolekcija je nešto drugačija, prvenstveno radi se o kaputima za jesen/zimu 2010-2011. Modeli su, u skladu sa aktuelnim svjetskim tendencijama, pomalo retro i podsjećaju na chic i ženstveni glamur 60 i 70-ih godina prošlog stoljeća, te smo htjeli da katalog ima taj štih", kazala je stilistica Gaša Miladinović.

Ado Karišik make up artist istakao je da je "Little India" za ovu sezonu definitivno uložila u svoju kampanju, što je svakako rezultiralo i sjajnom kolekcijom za jesen/zimu 2010/11.

"Samo snimanje tj. fotosession je prošlo u idealnim uvjetima, a kako je za svaki segment bio angažiran vrhunski stručnjak, normalno je da je na kraju sve ispalo i bolje od očekivanog. Što se tiče direktno mog posla, bilo je zadovoljstvo pojačati vizuelni identitet koji sam upotpunio adekvatnom šminkom i frizurom", kazao je Karišik.

Ova kolekcija raznovrsnošću svoje ponude može zadovoljiti i najzahtjevnije kupce, namjenjena je savremenim ženama svih uzrasta. Posebna ponuda zimske kolekcije "Little India" jeste i odjeća najmjenjena modernim zaposlenim ženama kreirana od fabrički obojene vune, a u ponudi su različito dizajnirana odijela, jakne, pantalone i suknje.

Cilj brenda "Little India" je da visoki kvalitet učini pristupačnim tržištu, kako bi kupci za vlastiti novac uistinu dobili pravu vrijednost.

"Little India" je počeo s radom u ljeto 2008. u sarajevskom naselju Dobrinja, i do danas je narastao u tri velika maloprodajna prostora smještena na udarnim lokacijama u Sarajevu.

Godinama su lideri uvoza Indijske garderobe, čime su kreirali već uveliko prepoznatljiv brend "Little India" , koji je konstantno prisutan u medijima i prevazilazi vlastite izazove stalnog poboljšanja ponude proizvoda.