{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


YSL više neće moći koristiti crvenu boju potplata

6.9.2012. u 12:58
4
10
YSL više neće moći koristiti crvenu boju potplata
4
YSL više neće moći koristiti crvenu boju potplata
Federalni žalbeni sud na Manhattanu donio je odluku u korist dizajnera cipela Christiana Louboutina, odnosno njegovih čuvenih cipela. Prema ovoj odluci dizajner i njegova kompanija imaju pravo zaštititi crvenu boju na donjem dijelu cipela i tako osigurati svoju prepoznatljivost od kopiranja.
Radi se o jednim od najluksuznijih cipela u modnoj industriji, a nosile su ih mnoge slavne dame poput Sarah Jessice Parker, Scarlett Johansson i Halle Berry.

Sud je donio odluku da Louboutin ima pravo da zaštiti, kao znak prepoznatljivosti svog brenda, crvenu boju potplata i to od konkurenta, modne kuće Yves Saint Laurent S.A.S.

To znači da cipele sa potpisom Yves Saint Laurent neće moći imati crvenu potplatu, osim ako cijela površine cipela nije crvena.

Inače, američki ured za patente i žigove je u 2008. godini odobrio zaštitu crvenih potplata kao znaka prepoznavanja cipela s potpisom Christiana Louboutina.

Ove cipele su izuzetno popularne kod dama i bez obzira što koštaju i po nekoliko stotina dolara, godišnje ih se proda nekoliko stotina hiljada.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: