Mit ili istina?
0

'Vruće gaćice' protiv celulita umjesto krema

Sarajevo-x.com
Novi revolucionarni lijek protiv celulita nisu kreme ili skupi kozmetički tretmani, nego nove 'vruće gaćice' koje se celulita rješavaju dok se vi bavite svakodnevne obaveze, tvrdi proizvođač ovog novog proizvoda.

Donje rublje Scala Bio-Fir idealna je zamjena za nepraktične kreme i losione koji se moraju nanositi nekoliko puta dnevno, a dosta su jeftinije nego tretmani uklanjanja celulita u kozmetičkim salonima.

Naime, jedan par gaćica protiv celulita košta oko 25 eura, a imaju rok trajanja od godine dana.

Scala Bio-Fir gaćice u tkanju sadrže kristale koji se zagrijavaju u dodiru s kožom i pojačavaju cirkulaciju kože te tope masne naslage i celulit. Masne naslage tako se pretvaraju u tekućinu koja se izlučuje putem jetre.

Učinkovitost Scala Bio-Fir gaćica dokazana je prilikom testiranja na 50 žena koje su imale problema c celulitom. Svaka od njih nosila je donje rublje Bio Fir najmanje šest sati dnevno tokom 30 dana.

Nakon mjesec dana, četiri petine žena otkrilo je da su gaćice dale željene rezultate, da su naslage celulita manje a koža čvršća i zategnutija.

No, kako god, nove gaćice mogle bi biti samo još jedan marketinški trik za prodaju rublja protiv ružne 'narančine kore' s kojom se u moderno doba suočava veliki broj žena.