Moda i ljepota
0

Vratite sjaj svojoj koži

Sarajevo-x.com
Poslije opuštajućeg i ugodnog vikenda mnogima je teško vratiti se u poslovno kolotečinu. Stoga, većina onih koji se jednostavno ne mogu razbuditi, piju svoju dnevnu dozu kafe kako bi preživjeli naporni ponedjeljak. Međutim, kafa može biti prijatelj prilikom buđenja, ali je neprijatelj br. 1 za ljepotu kože.

Kofein apsorbira osnovne vitamine i minerale kao što su vitamin C i kalcij koji održavaju zdravlje i ljepotu kože. Uništavanje kože postaje intenzivnije samo ukoliko svom jutarnjem ugođaju kofeina dodate i nekoliko cigareta. To je apsolutna garancija da će vaša koža posve izgubiti svoj sjaj i zdrav izgled. Čak i ako samo stojite u zadimljenoj prostoriji, nikotin izvlači iz vaše kože kisik uništavajući njen prirodni sjaj.

Hidratacija je od iznimne važnosti za ljepotu i zdravlje kože. Voda održava svaki dio našeg tijela funkcionalnim i zdravim. Kako biste održali svježinu, sjaj i ljepotu svoje kože pokušajte dnevno popiti dva litra vode. Voće i povrće će vašoj koži vratiti potrebne vitamine koje ste joj oduzeli pušenjem i ispijanjem kafe. Mliječni proizvodi učinit će vašu kožu nježnijom i podarit će joj lijep i svjež ten. Najbolji način za održavanje ljepote kože jeste zdrav način života.