Najveće izdanje u historiji
5

Vogue izdanjem na 916 stranica obara vlastiti rekord

FENA
Američka edicija modnog magazina Vogue saopćila je u četvrtak da će predstojeće septembarsko izdanje magazina biti najveće u njegovoj historiji, obarajući raniji rekord koji je proslavljen u dokumentarnom filmu.

Planirano je da se septembarski broj magazina na 916 stranica s pop zvijezdom Lady Gagom na naslovnoj strani pojavi u prodaji širom Sjedinjenih Država 21. augusta kako bi se obilježila 120. godišnjica uticajnog naslova izdavačke firme Conde Nast.

"Ovo je naše najveće izdanje u historiji", izjavila je glasnogovornica Voguea za AFP, dok naslovnica septembarskog izdanja obećava "916 stranica spektakularne mode za svakoga".

Septembarsko izdanje Voguea iz 2007. godine s "840 stranica neustrašive mode, naše najveće izdanje u historiji" bilo je tema dokumentarnog filma iz 2009. godine "Septembarsko izdanje" režisera R.J. Cutlera.

To je bio najveći magazin ikada objavljen i težio je 2,27 kilograma, i posljednji Vogue koji je objavljen prije nego što je propast firme Lehman Brothers dovela do najveće američke ekonomske krize od Velike depresije.

Nakrcano stotinama stranica reklama, septembarsko izdanje Voguea je najveće do sada i dolazi uoči ljetnih pret-a-porter revija u New Yorku, Milanu i Parizu.