Moda i ljepota
0

Vizažista Diora Marlon Monroe dolazi u BiH

Klix.ba
Poznati francuski vizažista Marlon Monroe dolazi u Bosnu i Hercegovinu.
Ovaj poznati ljubitelj umjetnosti šminkanja i transformacije koji je sarađivao sa najpoznatim svjetskim brendovima, održat će seminar u Franšiznom centru u Vitezu 10. i 11. aprila, a organizator je salon ljepote "Prestige".

"Čast nam je u BiH ugostiti jedno tako veliko ime u svijetu šminkanja. Dovoljno je reći da je Monroe konsultant za kozmetičke brandove kao što su Dior i Guerlain, te da je dio šminkerskog tima Paris Fashion Weeka. Monroe je također na čelu odjela prodaje i linije proizvoda zastupljenih u kući Atelier. Radio je i u najpoznatijim pariskim kabareima Chez Michou i Mme Arthur, kao i sa najboljim evropskim fotografima kao što su Jean Daniel Lorieux, Chistophe Mourthé, Jean Marie Perrier... Za seminar vlada veliki interes i prijavili su se najbolji šminkeri iz cijelog regiona. Nakon završene edukacije svi učesnici dobit će certifikat kuće Atelier", kazala je Aleksandra Gudelj, vlasnica salona ljepote "Prestige" u Vitezu, koji je organizator seminara.

Jednom od najboljih francuskih vizažista ovo će biti prvi put da održava edukaciju u ovom dijelu Evrope i raduje se dolasku u BiH.

"Volim putovati i upoznavati nove kulture i ljude. Kada je u pitanju edukacija, učesnici će učiti tehnike sijenčenja, konturisanja, nanošenja podloga, skrivanje nesavršenosti, te šminku po uzoru na poznate ličnosti", rekao je Monroe.