Moda i ljepota
17

Marlon Monroe održao kurs šminkanja u BiH: Ovo je prelijepa zemlja u koju ću ponovo doći

Klix.ba
Marlon Monroe, jedan od najboljih francuskih vizažista, po pvi put održao je seminar i kurs šminkanja BiH.

"Drago mi je što sam bio u BiH. Ovo je prelijepa zemlja o kojoj sam do sada iz francuskih medija uglavnom čuo ružne stvari i žao mi je što se o BiH šalje takva slika u svijet. Mediji jedino govore o ratnim dešavanjima, a ne o prirodnim ljepotama, dobrim ljudima, kulturi, odličnoj hrani. Puno je više lijepih stvari od onih ružnih. Posebno sam oduševljen Baščaršijom, gdje sam upoznao i veliku muzičku zvijezdu Dinu Merlina za kojeg sam svojevremeno navijao i na Eurosongu. Uskoro ću se ponovo vratiti u BiH. Kada je u pitanju edukacija, učesnici su učili tehnike sijenčenja, konturisanja, nanošenja podloga, skrivanje nesavršenosti, te šminku po uzoru na poznate ličnosti", kaže Monro.

Ovaj poznati ljubitelj umjetnosti šminkanja i transformacije, koji je sarađivao sa najpoznatijim svjetskim brendovima, bio je predavač na seminaru u Vitezu koji je organizirala firma "Prestige", koja je zastupnica renomiranih frizerskih kuća "Balmain Hair" i "Goldwell" za BiH.

"Čast nam je bilo ugostiti jedno tako veliko ime u svijetu šminkanja. Dovoljno je reći da je Monroe konsultant za kozmetičke brandove kao što su "Dior" i "Guerlain" te da je dio šminkerskog tima Paris Fashion Weeka. Monroe je također na čelu odjela prodaje i linije proizvoda zastupljenih u kući Atelier. Za seminar je vladao veliki interes, ali je samo 30 šminkera imalo priliku da na djelu vidi Marlona jer je to optimalan broj da bi edukacija bila uspješna", kaže Aleksandra Gudelj, vlasnica firme "Prstige".

Vezani članci