Moda i ljepota
137

Visoka moda iz "tajne bašte" Arnela Vučića

Klix.ba
Arnel Vucic haute couture collection (Foto: Armin Čolo)
U novoj kolekciji bh. modni dizajner Arnel Vučić kroz 10 atelijera priča jedinstvenu filozofiju.

Kroz kreacije se provlači mnogo romantični momenata, razigranost teksture i oblika, te mnogo mekoće, ali i tražena doza seksipila.

Linije su mekane i sinhronizovane sa ženskom figurom, forma je također podređena i prati figuru i konačan cilj je da model nosi kreaciju, a nikako kreacija model.

Korištenjem trakica i resa haljine dobijaju osjećaj razigranosti, 3D efekte i moć transformacije i kretanja. Kolekcijom se provlači mnogo 3D elemenata, od floralnih oblika, preko resa do 3D tekstura i slojevitosti, a u potpunosti svaki komad nosi odlike couture ateljea, svaki je filozofija, a sveukupno su jedna jedinstvena harmonija.

Kolekcija je satkana raznim ručnim tehnikama izrade detalja i komada u cijelosti, ističe dizajner. Svilene tkanine su poslužile samo kao osnova i sirovina.

U saradnji sa fotografom Arminom Čolom kampanja za kolekciju je osmišljena tako da u prvi plan stavi atelijere, jednostavno da pokažemo to šta imamo za reći, ističe Vučić. Nude make-up i talasi u kosi su savršeno istakli forme haljina i također misticifirali pomalo cijelu tu priču. Na kraju sve je romantično, ženstveno, a kroz cijelu kompoziciju se provlači malo tog mističnog chica kao neki lajt motiv, a najjasniji primjer se može vidjeti na vjenčanici koja je satkana od pocjepanih traka.

Kolekcija ima simboličan naziv "Secret Garden", jer se ne možemo baš tačno sjetiti gdje se nalazi ta bašta u kojoj su sinhronizovani svi ovi motivi od perja, preko raznog cvijeća, do vuka (krzno), i perli, a da je sve to obojeno ovako lijepim tonovima.

Mlada manekenka Iris Bijedić bila je savršen odabir za ovu kampanju, kao i make-up artist Maja Koristović Talović i frizer Ensar Dervišbegović. Pet fantastičnih energija je integrisano u ovoj jedinstvenoj magiji Arnel Vučić atelijera.