Moda i ljepota
0

Vera Krneta će predstavljati BiH na izboru ljepote u Manili

Piše: N. J.
(Foto: Dajan Javorac)
Nakon što je osvojila titulu nacionalnog izbora Interfly & Miss Earth BiH 2013 u septembru, Vera Krneta iz Banje Luke predstavljat će BiH na svjetskom izboru Miss Earth 2013 na Filipinima, koji će se održati 7. decembra u Manili.

U samo dva mjeseca priprema Vera je imala naporan raspored, ali kaže da je spremna za najveći izazov u svom životu. Pod budnim okom Direkcije izbora snimljene su zvanične fotografije za svjetsku smotru i video, na kojim je predstavila sebe i svoju državu. Užurbano je radila na svom izgledu, dopunjavala znanje iz engleskog jezika te radila na psihičkoj spremi, jer prvi put u životu putuje izvan Evrope.

"Radila sam na usavršavanju engleskog jezika kako bih bila što spremnija za izbor, ali i kako bih što bolje komunicirala sa ostalim djevojkama. Pripremala sam se u Banjoj Luci, gdje sam imala sve što mi je potrebno. Pripreme su uključivale i rad u teretani, kako bih se osjećala što bolje u svojoj koži", kazala je Vera za Klix.ba.

Dodaje kako je veoma uzbuđena te da očekuje plasman među posljednjih 15 kandidatkinja, a onda se boriti za što bolju poziciju i probati dostići uspjeh Aleksandre Kovačević iz 2011. godine, koja se plasirala u top osam kao najljepša Evropljanka.

"Svjesna sam da je BiH mala država i da ostale velike države na ovom takmičenju imaju mnogo bolje uvjete i tradiciju, ali obećavam da ću dati sve od sebe da dostojno prezentiram sebe, svoj grad i državu. Dobro sam se spremila i očekujem dobar rezultat u Manili", kazala je Vera.

Ona u Manilu putuje u petak, a tamo će stići u subotu. "Planirano je da u Manili provedemo tri sedmice uoči izbora, kako bismo što spremnije dočekale takmičenje", zaključila je Vera.