Nivea BH Fashion Week
25

Večer modnih dizajnerica u Mostaru

Klix.ba
Kreacija Nives Ćorić
U mostarskom Hotelu Bristol sinoć su, u okviru Nivea BH Fashion Weeka, svoje kreacije predstavile modne dizajnerice Nives Ćorić, Ana Kreso, Maja Mišić, Andrea Zvono, Razija Kokanović, Anela Jurić i Olgica Đikić

Ćorić i Kreso kao duo NIA izrađuju razigrani, veseli i šareni nakit, torbe koje promovišu modne blogerice, te ručno rađene baby papučice koje liče na tenisice.

Kolekcija Maje Mišić inspirisana je rock n rollom, Andreina kolekcija Beautiful lady osmišljena je "za ženu od jutra do mraka" - na poslu, u šetnji, na kafi, večernjem izlasku... Modeli su profinjeni, elegantni, moderni i nosivi.

Razija Kokanović predstavila je kolekciju "Paukova mreža". Svi modeli su izrađeni ručno, od niti, baš kao pauk u prirodi.

Rimon kolekcija Anele Jurić gotovo je u potpunosti izrađena od čiste svile, a kombinacije pastelnih i jarkih tonova namijenjene su svim generacijama pripadnica ljepšeg spola. Posebnost pojedinih kreacija ogleda se i u ručno oslikanim detaljima.

Olgica Đikić prikazala je kolekciju pod imenom "Diva. To je svečani program haljina i kompleta inspirisanih modom 60-tih godina s ciljem da se žene u njima osjećaju kao prave dive.

Za predivnu šminku i frizure modela pobrinuo se frizersko-kozmetički centar "Touch".