Izgledajte moćno
16

Uz nekoliko komada odjeće napravite čak 36 odjevnih kombinacija

Piše: S.H.P.
Mnogi muškarci brinu o tome šta trebaju obući dok su u svom uredu. Međutim, poslovno oblačenje ne bi trebalo biti problem jer je ono prilično jednostavno, pod uslovom da se držite nekoliko jednostavnih pravila.

Nekoliko komada odjeće koji se dobro kombiniraju riješit će sve vaše probleme, savjetuje stručnjak za poslovno oblačenje Gerhard Elfers sa Deutsche Wellea.

Tri odijela

Ono što vam je potrebno su tri odijela: jedno mornarsko plave boje, jedno svijetlo plave i treće sive boje. Zaboravite na pruge, kockice i bilo kakve druge uzorke i pazite da je odijelo napravljeno od kvalitetne vune.

Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock

Ako vam odijelo u potpunosti ne odgovara odnesite ga krojaču da ga prilagodi vašoj građi.

Košulje

Kada su u pitanju košulje trebat će vam šest komada. Tri bijele i tri u različitim nijansama plave. Također bez pruga, kockica i bilo kakvih drugih uzoraka. Njih ostavite za kravate.

Kravate

Također trebat će vam i šest komada. Dvije jednobojne, jedna crvenu i jedna plavu. Dvije prugaste, karirane i s tufničastim uzorkom.

Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock

Uz pomoć ove odjeće moći ćete napraviti 36 različitih kombinacija, što znači da ćete moći ići na posao skoro dva mjeseca bez da ste isto obučeni.

"Također bit će vam potrebna i dva do tri para cipela, a Oxford's Brogue su najbolje koje sebi možete priuštit", savjetuje Gerhard Elfers.