Moda i ljepota
0

Uspješan prvi izlazak stvar je pripreme

Sarajevo-x.com
Prvi izlasci nerijetko su tegobni zbog silne nervoze, a kada tako započnu obično završe katastrofalno i oba sudionika jedva čekaju pobjeći kući i praviti se da se taj izlazak nikada nije desio. Od srama ne mogu nazvati jedno drugo tako da od te ljubavi sigurno nema ništa. Slijedi nekoliko savjeta kako prevazići nervozu na prvom sastanku.

Kada se spremate za prvi sastanak sa osobom koja vam se dopada nije važan samo odličan izgled i dobro raspoloženje. Prije nego krenete na sastanak morate uraditi određene pripreme koje podrazumijevaju dobro promišljenu taktiku. Morate smisliti nekoliko općih tema za razgovor, a ne nešto što samo vas interesuje i u čemu ste vi dobri.

Kada se dobro spremite za prvi izlazak, to znači da ste već na dobrom putu ka drugom sastanku. Za dobru organizaciju potrebno je prvo da odredite mjesto na kojem ćete provesti prvi sastanak.

Vrijeme za ručak nije loša opcija i sastanci u to vrijeme obično traju jedan ili dva sata. Izlasci za vrijeme ručka su optimalni u slučaju da stvari ne idu kako treba pa možete bez problema izmisliti neki izgovor i napustiti napetu situaciju. Ne postoji pritisak da morate ostati od 20 do 23 sata tako da, ako niste sigurni u osobu s kojom izlazite, zakažite sastanak u vrijeme ručka.

Ako se odlučite za noćni izlazak, odaberite neko mirno mjesto. Uvijek dobar izbor je restoran sa prigušenim svjetlima i tihom laganom muzikom. U svakom slučaju vam je bolje otići na takvo mjesto nego u neki noćni klub u kojem ne vidite ni prst pred okom, a od preglasne muzike ne čujete ni vlastite misli. U smirenom okruženju bolje ćete se skoncentrisati jedno na drugo.

Kako biste izbjegli pritisak na prvom izlasku smislite nekoliko stvari koje ćete pitati osobu s kojom izlazite. Možda vam ta pitanja neće zatrebati jer će, u najboljem slučaju, konverzacija sama od sebe teći, ali dobro je imati nekoliko bilješki koje će vas izvući iz neugodne tišine.

Razgovarajte o hobijima osobe s kojom ste izašli, o poslu, fakultetu, ali ne zalazite previše u privatnost i zaboga ne postavljajte škakljiva pitanja.

Kada se noć približi kraju i dok šetate ulicama grada misleći da je sve dobro prošlo, ne možete da se ne zapitate kako "završiti" još jedan izlazak. Idealno rješenje je da kroz razgovor provučete neki događaj koji biste voljeli posjetiti. Tom prilikom je/ga možete pozvati da vam se pridruži.