Moda i ljepota
0

Upoznajte Aleksandru Kovačević, Miss planete Zemlje BiH

Sarajevo-x.com
Predstavljamo mladu i atraktivnu studenticu ekonomije iz Sarajeva, Aleksandru Kovačević, koju ste nedavno mogli vidjeti i u ulozi voditeljice jutarnjeg programa jedne privatne televizije.

Aleksandra Kovačević je i aktuelna Miss planete Zemlje BiH za 2011. godinu. Da joj ovakva takmičenja nisu nepoznata govori i činjenica da je učestvovala na izboru za Miss Bikini 2010. održanom u Kini, gdje je Aleksandra osvojila titulu Miss fotogeničnosti.

Visoka je 175 cm, teška 53 kg, sa savršenim mjerama 87/60/92. Uskoro, 04.12.2011. godine, je očekuje svjetsko takmičenje za Miss planete Zemlje, koje će se ove godine, zbog poplava na Tajlandu, održati na Filipinima. Pored ljepote i elokventnosti Aleksandra mora očarati žiri određenim talentom i šarmom, a na ovom takmičenju predstaviti će se autentičnom folklornom tačkom. Želimo joj mnogo sreće i naravno jednu od titula.

Na nekim od fotografija uz Aleksandru se pojavljuje i Jerneja P. Zhembrovsky iz Slovenije, Femme fatale Slovenije za 2009. godinu, trenutno jedna od najpoznatijih i najtraženijih stilistica. Posjeduje i vlastitu kolekciju odjeće i modnih torbica The Lie. Moramo spomenuti da su ove fotografije vlasništvo stomatološke ordinacije Medico Dentes iz Ljubljanje, a osmijesi ovih djevojaka su zašitni znak kompanije.
Pored aktuelne Miss planete Zemlje 2011., tu su i tri pratilje.

Prva je Miss vode, Emina Hadžipašić, druga Miss vatre, Tijana Janković, a treća pratilja ili Miss zraka je Nataša Borozan, koja se trenutno nalazi u Milanu gdje radi kao model za najpoznatije svjetske modne brendove.