Ljepotice u Colloseumu
0

Održan prvi predizbor za Kryolan Miss planete Zemlje

Sarajevo-x.com
(Foto: Veso-art)
U petak je 14. oktobra sa početkom u 21 sat, u Colloseum klubu održan prvi predizbor Kryolan za Miss planete Zemlje 2012. Ovim izborom, u glavnom gradu BiH, započeta je sezona sličnih predizbora koji očekuju ovu prestižnu manifestaciju. Pored Sarajeva, predizbori će se održati u Banja Luci, Cazinu i Mostaru, a svaki će osigurati po tri finalistice. Na finalnom izboru u Sarajevu, za titulu Miss planete Zemlje BiH za Miss svijeta borit će se 15 djevojaka.

Nakon prvog predstavljanja u atraktivnoj odjeći modnog brenda Mango i obući Saraz, atmosferu je zagrijalo predstavljanje u kupaćim kostimima Nancy Beach Wear, te finalni izlaz u romantičnim, večernjim haljinama Amire Zukić Mazzolini. Za dobru atmosferu pobrinula se finalistica jednog malo drugačijeg izbora "Zvijezda možes biti ti“, Dunja Fazlić. Voditeljica ovogodišnje manifestacije bila je opuštena i uvijek nasmijana Valentina Batinić.

Za sada su poznate tri finalistice glavnog izbora za Miss planete Zemlje BiH, koje je proglasio Tarik Kaljanac, Mister Universum Svijeta 2010., a to su Emina Slijepčević iz Visokog i iz Sarajeva: Nina Đurić i Tamara Mandžić.

Vlasnik licence izbora, Drago Gavranović, naglasio je kako je ovogodišnja shema izbora nešto promjenjena ali garantuje mnogo dobre zabave i prekrasnih djevojaka, te kako će u ovogodišnji izbor biti uključen cijeli region.

Munira Patković, dio projektnog tima, zadužena za pripremu kandidatkinja, ujedno i jedna od članica žirija, istakla je kako je ovogodišnji izbor mnogo kvlitetniji od prethodnog, zbog mnogo više vremena za kvalitetnu organizaciju ali i odabir djevojaka, koje su sada zrelije, iskusnije i spremnije za takmičenja.

Petnaest finalistica će pored ljepote žiri očarati svojim talentom, elokventnošću i gracioznošću, te ih očekuju dodatni izbori koji se podjednako boduju kao i finalni izbor, a to su: talk show, talent show i gala modna revija.