Alternativa maskarama
8

Ulje crnog bibera odlično za rast i ljepotu trepavica

Klix.ba
Ilustracija: Pixabay
Ilustracija: Pixabay
S obzirom na to da je komercijalna šminka vrlo često skupa, a uz to i vrlo agresivna, ulje crnog bibera odlična je alternativa maskarama i ujedno može doprinijeti regeneriranju trepavica.

Trepavice su jedan od najosjetljivijih dijelova lica i njihov životni vijek ograničen je na samo nekoliko mjeseci. Otežavajuća okolnost je da ih žene dodatno uništavaju stavljanjem agresivnih maskara. Tačnije, ako prekomjerno koristite vodootpornu maskaru, veće su šanse da prerano izgubite svoje trepavice.

No, ulje crnog bibera odlična je alternativa za komercijalne maskare. Ovo ulje preporučeno je za povremenu upotrebu, a vaše trepavice učinit će zdravijim, jačim i ljepšim. Isto tako, ulje crnog bibera ima blagotvoran učinak i na suhu kosu i kožu.

Kako prenosi Evoke, ulje crnog bibera kada se nanese na trepavice oblaže dlaku, što dovodi do njenog vizuelnog podebljanja i produženja. Međutim, bitno je istaći da naučnici u saradnji s kozmetičarima i dalje proučavaju da li ovo ulje ima dugoročno blagotvoran efekt na zdravlje trepavica.

Ulje crnog bibera možete nabaviti u svim bolje opremljenim prodavnicama organske hrane.