Moda i ljepota
90

Uklanjanje tetovaža tekućinom Skinial u kozmetičkom salonu Relax

Kozmetički salon Relax odnedavno u svojoj ponudi ima i usluge uklanjanja tetovaža metodom prirodnog odbacivanja pigmenta iz kože pomoću patentirane tečnosti Skinial baziranoj na mliječnoj kiselini.

Tattoo pigment napušta tijelo kroz površinu kože, a prirodni tjelesni mehanizam u potpunosti razgrađuje tečnost za uklanjanje za 30 minuta. U poređenju s laserom broj tretmana je puno manji i metoda je u potpunosti bezopasna za organizam. Tetovaža i trajna šminka se u potpunosti ukloni i nema ostataka pigmenta u koži.

"Naš metod uklanjanja tetovaže bez lasera može ukloniti sve boje i kombinacije boja. Ovo uključuje tattoo pigment ali i specijalne mješavine. U skoro svim slučajevima možemo otkloniti boju iz tretirane oblasti u prvom tretmanu", poručuje Tea Grubešić, vlasnica salona i kozmetolog te navodi: "Skinial tekućina je provjereni švicarsko-njemački proizvod, koji je u potpunosti bezbjedan za tretman uklanjanja trajne šminke i tetovaža. Moramo napomenuti da kod trajne šminke u predjelu usta i oka ne radimo uklanjanje. Kod uklanjanja trajne šminke radimo obrve, migracije pigmenta kod eyelinera i sve što pređe rub usta kod tretmana trajne šminke"

Osim uklanjanja tetovaža i trajne šminke, salon u ponudi nudi mnoštvo tretmana za njegu lica i tijela. Neki od tretmana su japansko iscrtavanje obrva, trajna šminka usta i eye liner, tretman lica Dermapenom (nehirurški invanzivni tretman za zatezanje lica), pedikura, manikura, gel tehnika izlijevanja noktiju.

Pored tretmana za lice i tijelo, salon nudi obuku za japansko iscrtavanje obrva i trajnu šminku.

Kozmetički salon Relax se nalazi na adres Kolodvorska 11a, Sarajevo, a sve dodatne informacije i rezervacije je moguće izvršiti na brojeve telefona 061 646318, 061 928935 i 033 644242 kao i na stranici www.salonljepote-relax.com