Japanska preporuka
54

Ubrzajte rast kose uz namirnicu koju svako ima u kuhinji

Klix.ba
Drevni način poticanja rasta kose uz namirnicu koju svako ima u svojoj kuhinji - rižu široko je rasprostranjen u Japanu, ali posljednjih godina i širom svijeta.

Mnogo je "beauty trikova" za poticanje rasta kose uz sastojke koji se inače koriste u kuhanju, a neki narodi od davnina upotrebljavaju cimet, kurkumu i druge namirnice.

Japanke, u skladu s drevnom metodom, za poticanje rasta kose koriste rižu, što je prema mišljenju mnogih najjednostavniji i najjeftiniji način.

Potrebno je rižu skuhati onako kako se to radi i prilikom spremanja ručka, a za kosu je potrebna zapravo voda u kojoj se riža kuhala.

Nakon što operete kosu šamponom, umasirajte vodu od riže u tjeme, a zatim je nanesite i na ostatak kose. Ostavite da stoji desetak minuta, zatim kosu isperite običnom vodom.

Rezultat će vas oduševiti jer će kosa već nakon prvog puta biti sjajnija i mekša, a nakon nekog vremena ćete primijetiti i da raste puno brže.

Postupak slobodno ponovite svaki put kada kuhate rižu ili je samo ostavite da odstoji u vodi, jer ova tehnika ne može naštetiti kosi.