{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U SCC-u se otvaraju dvije nove prodavnice - Calliope 28. i Terranova 30. maja

28.5.2014. u 09:30
1
U SCC-u se otvaraju dvije nove prodavnice - Calliope 28. i Terranova 30. maja
1
Tržni centar Sarajevo City Center, koji se nalazi na Marijin-Dvoru, i predstavlja jedno od najvažnijih komercijalnih i rezidencijalnih dijelova Sarajeva, uskoro će biti bogatiji za dvije nove prodavnice, Terranova i Calliope, koje su pod upravom kompanije Balcanica d.o.o.
Terranova je pozitivna, svježa, prati gradski stil sa idealnim odnosom kvaliteta i cijene. Prisutna je u Bosni i Hercegovini sa četiri prodavnice, od kojih je jedna u Sarajevu. Sada se otvara prodavnica od 700m2, sa kolekcijama za muškarce, žene, djecu kao i kolekciju intimnog rublja.

Robna marka, koja je nastala 1988. i komercijalizovana od strane Teddy Grupe (multinacionalna, porodična kompanija sa sjedištem u Riminiju), na svjetskom tržištu se izdvaja po gradskom, jednostavnom, a istovremeno cool stilu.

Terranova je jednostavna (easy) robna marka u svakom pogledu: (easy to wear) jednostavna za nošenje, sa proizvodima koje je lako nositi; jednostavna za kupovinu (easy to buy), zahvaljujući pristupačnoj cijeni; jednostavna za život (easy to live), zbog osjećaja slobode i svježine kojom odiše svako prodajno mjesto, od Kopenhagena do Dubaija.

Calliope prvi put u BiHCalliope je prvi put u Bosni i predstavit će se sa prodavnicom od 600m2 sa linijama za muškarce, žene, kao i sa linijom asesoara.

Calliope je robna marka nastala 2005. godine koja oblači ženu u potrazi za glamuroznim stilom, ali istovremeno aktuelnim i savremenim, sa ciljnom grupom između 25-35 godina. Od samog početka je akreditovana u svijetu glamura, prateći svjetske modne trendove.

“Pravi smo entuzijasti”, bio je komentar Marka Miletića, generalnog direktora Balcanice d.o.o.

Otvaranje dvije radnje u samo dva danaŠto se tiče Terranove, to je druga prodavnica u Sarajevu, sa površinom koja prati standarde ove robne marke. Calliope je međutim, novost, prva prodavnica u Bosni i Hercegovini i sigurni smo da će se svidjeti klijentima; Bosna i Hercegovina je veoma važna za naš razvitak; Nakon prodavnica u Zenici, Mostaru, Sarajevu i Banja Luci (sljedeće otvaranje), nastavićemo da tražimo lokacije koje će nam omogućiti da proširimo prisustvo naših robnih marki u čitavoj zemlji.”

Grupa TeddyTerranova je robna marka koja pripada Teddy Grupi, multinacionalnoj, porodičnoj kompaniji koja je od 1966. godine odabrala odjeću kao svoj primarni biznis. Grupa Teddy se sastoji od 3 robne marke: Rinascimento, Terranova, Calliope i prisutna je u 48 zemalja sa 579 prodavnica i 16 veleprodaja. Konsolidovani prihodi dostigli su u 2012. godini kvotu od 484,8 miliona eura, zahvaljujući prodatim komadima odjeće u iznosu od 69,9 miliona i sa neto dobitkom od 34,3 miliona eura. Također i u 2013. godini Grupa bilježi pozitivan rast.

Grupa Teddy ima preko 2000 zaposlenih.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: