Ispred BBI centra
31

U petak ljetno izdanje Lucky Marketa pod nazivom "I Love Handmade"

Klix.ba
U petak 3. augusta od 10 sati na Trgu Djece Sarajeva ispred BBI centra, u organizaciji udruge za kreativni i održivi razvoj Asocijacije kreativaca, Sarajlije i turisti moći će se družiti sa kreativcima i kupovati njihove autorske radove u okviru "open air" ljetnog izdanja Lucky Sun Marketa pod sloganom "I Love Handmade".

Na 20 ekoloških štandova članovi Asocijacije kreativaca predstavit će ručno rađene unikate: zanatske i dizajnerske komade, u staklu, žici, drvetu, sapune, cup cakese i ukrase za torte, vintage modu, tašnice, upotrebne predmete oslikane i u decoupage tehnici, svilene šalove, slike, majice, cekere, japanke...koji mogu poslužiti kao odlični pokloni za predstojeće ljetovanje, a i praznike.

Kupovina ručno rađenih proizvoda je jedinstveno iskustvo. Bilo da kupujete za sebe ili kao poklone dragim osobama, posjedovati handmade proizvode pitanje je lifestylea.

Svi proizvodi članova Asocijacije kreativaca su ručno rađeni. Handmade predmeti su etički korektni. A handmade je sinonim za kvalitet, ne kvantitet. Svaki predmet je unikatan.

Ekološki aspekt i reciklaža, o kojoj se toliko govori, takođe su bitni. Danas smo zatrpani otpadom, svega imamo u izobilju. Zato mnogi kreativci udahnjuju novi život starim predmetima. Pa čak su i pakovanja koja koriste za svoja mala remek djela, ekološka su i ručno napravljena. I sve to u skladu je sa tradicijom, koju čuvamo od zaborava. Oduvijek su se žene okupljale i zajedno vezle, šile, stvarale.

Kupovinom unikata, pomažete umjetnicima da nastave svoj autorski rad, jer većini njih ovo je jedini izvor prihoda. Na ovaj način pomažete mlade umjetnike sa akademskim zvanjem, majke koje u pauzama između brige za djecu prave unikate, penzionerke koje osmišljavaju svoje slobodno vrijeme na kreativan način, pomažete i majkama koje imaju djecu sa posebnim potrebama.

Ali prije svega kupovinom handmade proizvoda omogućavate kreativcima da ostvare svoj san, da steknu finansijsku neovisnost, jer na ovaj način mogu nastaviti da rade i bave se pozivom koji su odabrali, saopćeno je iz Asocijacije kreativaca.