Haadova modna revija
0

TV-voditeljice ukrale posao manekenkama

Piše: Adisa Pobrić
Šejla Salihefendić (Foto: Fotoservis)
(Foto: Fotoservis)
"Nije bitno šta vam je profesija, bitan je žar koji nosite", riječi su kojima je modni dizajner Adnan Hajrulahović Haad ocijenio sinoćnju reviju "Fashion is Alive II", održanu u sarajevskom hotelu Evropa. Haad je predstavio zimsku pret-a-porter kolekciju, a manekenke su na pisti zamijenila poznata lica s TV-ekrana.

Nosive i cijenom povoljne odjevne predmete, koje se od danas mogu naći u prodaji, gostima su predstavile novinarke i voditeljice Merima Cviko, Šejla Saliefendić, Alma Dautbegović-Voloder, Andrea Tomašević, Naida Srnja, Selma Mujić, Merima Šemić, Dalila Omerović, Dženana Burek, Ines Mešević, Ilma Ramčević i Sandra Banjac.

Djevojke oduševile Haada

"Pored svih očekivanja u pokušaju da svoju viziju pretočim u djelo, dame koje su nosile ovu reviju su me iznenadile i pružile mi sasvim novo iskustvo", izjavio je Haad za Sarajevo-x.com i dodao da djevojke koje su nosile njegove kreacije već godinama poznaje i da je presretan na ovoj dobro urađenoj zajedničkoj misiji. Sada mu je, kako kaže, jedini komentar mir koji se ostao nakon uspješne revije.

Na reviji su prvi put u našoj zemlji predstavljene cipele Paciotti, ali uprkos njihovim visokim potpeticama, dame su ostale nepokolebljive. Njihov make up djelo je Edite Hajrulahović i Bourjois Paris, a natapirane frizure osmislio je duo Enisa i Keno. Dame su nosile i rukavice Evice Milovanović Penezić, kao i nakit Nerme Begić.

Cviko: Samo smo se zgledale

Jednu od učenica revije, Merimu Cviko, novinarku TVSA, pitali smo kako se osjećala u ulozi manekenke.

"Djevojke i ja smo se samo zgledale dok su nam uređivali kosu. Haad nam je pomogao da prethodno uvježbamo koreografiju, davao nam instrukcije kako da se okrenemo, a poslije nas grlio i bio presretan", ispričala nam je Merima i priznala kako je iza piste vladala pozitivna trema, ali da je svjetlo srećom bilo toliko jako da nisu mogle vidjeti publiku.

Merima je oduševljena kako su djevojke obavile posao, posebno ako se uzme u obzir da im je to bilo prvo ovakvo okupljanje i da su cipele s vrtoglavim potpeticama dobile tek sat prije početka revije.