Moda i ljepota
0

Tri penzionerke među najljepšim ženama svijeta

Sarajevo-x.com
Sophia Loren
Sophia Loren
Nisu više tako mlade, ali su i dalje privlačne. Poznate holivudske glumice Helen Mirren, Sophia Loren i Catherine Deneuve nalaze se na listi deset najljepših žena svijeta.

Tri veteranke, koje zajedno imaju 205 godina, našle su se na listi deset najljepših žena tekstilne industrije Wizard Jeans.

Prvo mjesto pripalo je 36-godišnjoj španskoj glumici Penelopi Cruz, dok iza nje slijedi jedna od najpoznatijih supermodela ikada Claudia Schiffer, koja će u augustu ove godine napuniti 40 godina.

Poznata britanska glumica Kristin Scott Thomas (49) nalazi se na trećem mjestu, dok je jordanska kraljica Rania zauzela četvrto mjesto.

67-godišnjoj francuskoj glumici Deneuve pripalo je peto mjesto. Sa svojih 65 godina engleska oskarovka Helen Mirren nalazi se na visokom šestom mjestu.

Italijanska 76-godišnja glumica Sophia Loren, ujedno i najstarija na listi, zauzela je deseto mjesto najnovije liste najljepših žena.

"Žene poput atraktivnih pjevačica Cheryl Cole i Beyonce su zgodne i jako seksi. Međutim, prava ljepota dolazi iznutra, a za to je potrebna zrelost", rekao je portparol kompanije Wizard Jeans Anthony Edwards.

Lista deset najljepših žena svijeta:

  1. Penelope Cruz
  2. Claudia Schiffer
  3. Kristin Scott Thomas
  4. Jordanska kraljica Rania
  5. Catherine Deneuve
  6. Dame Helen Mirren
  7. Charlize Theron
  8. Kate Beckinsale
  9. Natascha McElhone
  1. Sophia Loren